naar Marker Nieuws indexpagina
IJsdikte op Marker ijsbaan 4 centimeter
Het moet minimaal het dubbele worden om veilig te kunnen schaatsen
 
Het heeft een aantal nachten gevroren en daarom was de redactie benieuwd hoe het gaat met de ijsgroei van de ijsbaan aan het Zereiderpad op Marken.
 
Donderdagmorgen kwam Jaap Kaspers, ijsmeester van IJsclub Marken, tot 4 centimeter ijs en dat moet minimaal het dubbele worden, willen de Markers veilig hun rondjes kunnen maken op de ijsbaan. De water temperatuur was zelfs twee graden Celsius boven nul. Boven water werd nul graden gemeten. Ofwel geen goed nieuws voor de ijs aangroei.
 
“Of de weergoden ons gezind zijn zal de komende dagen moeten uitwijzen”, aldus Jaap Kaspers.
 
Weerman Jan Visser
Hoop vol is dat niet, want volgens weerman Jan Visser komt er de komende dagen een einde aan het winterse weer. "Het werd vannacht in de provincie niet veel kouder dan twee tot drie graden onder de nul", zegt weerman Jan Visser. De vorming van het natuurijs was daardoor teleurstellend. Dat terwijl er werd verwacht dat het vannacht -/- 10 zou worden.
 
Na het veelbelovende vooruitzicht dat we morgen het ijs op zouden kunnen, gooit de kans op neerslag daarbij ook nog roet in het eten. Er valt vandaag en morgen wat motsneeuw en natte sneeuw. Daarna volgt regen.
 
"De komende nacht krijgen we waarschijnlijk ook niet meer dan lichte vorst", aldus Visser.
 
IJsdikte meten Temperatuur  meten
Scheuren in het ijs, als Jaap op het ijs loopt  

Bron: PepProductions, donderdag 24 januari 2019

naar Marker Nieuws indexpagina