naar Marker Nieuws indexpagina
Eric Zwart nieuwe directievoorzitter Rabobank Waterland en Omstreken
Per maandag 4 februari 2019 is Eric Zwart de nieuwe directievoorzitter van Rabobank Waterland en Omstreken. Hij neemt hiermee het stokje over van Henny Maes, die de bank inmiddels heeft verlaten.
 
Ambitieus en enthousiast
Ted van ‘t Hek, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Rabobank Waterland en Omstreken: ‘We zijn blij met de komst van Eric als directievoorzitter. Hij is resultaatgericht, ambitieus en heeft een commerciële focus. In combinatie met zijn brede interesse en enthousiasme, ziet de Raad van Commissarissen in Eric de perfecte kandidaat om onze bank verder te brengen en in de regio nog beter op de kaart te zetten.’
 
Achtergrond
Eric Zwart heeft ontzettend veel zin om aan de slag te gaan: ‘De regio Waterland is een dynamische omgeving met een eigen karakter. Ik kijk ernaar uit om de kansen te benutten die deze unieke regio biedt. En daarmee verder te bouwen aan een stevige klantgerichte en innovatieve bank die midden in de maatschappij staat.’ Eric is geboren op Terschelling en woonachtig in Amersfoort. Hij heeft ruime ervaring in de financiële wereld. Zo werkte hij meer dan vier jaar als Directeur Bedrijven en Private Banking bij Rabobank Assen en Noord-Drenthe. Daarvoor vervulde hij diverse management- en directiefuncties bij Rabobank en AEGON.
 
Samenstelling directieteam
Vanaf 4 februari stuurt Eric Zwart de lokale bank aan samen met Lea Sterenborg (Directeur Commercie) en Rob de Neve (Directeur Particulieren en Private Banking). Op 1 juli 2019 neemt ook Lea Sterenborg afscheid van Rabobank Waterland en Omstreken. Lea gaat met pensioen en draagt haar werkzaamheden over aan Eric.

Bron: Rabobank Waterland en Omstreken, maandag 4 februari 2019

naar Marker Nieuws indexpagina