naar Marker Nieuws indexpagina
Eva Schipper deelnemer NK Kortebaan 2019 in Biddinghuizen
Door val in 2e Omloop geen goede klassering
Maandagavond werd het NK Kortebaan in Biddinghuizen georganiseerd. Er wordt gestreden op de klassieke afstand van 160 meter in de categorieŽn junioren C, junioren B en junioren A/(neo-)senioren.
 
Eva Schipper deed mee bij de junioren B. In de eerste omloop werd Eva derde, maar helaas in de tweede omloop kwam ze ten val en was een goede klassering onmogelijk.
 
Wat viel er te verdienen?
Naast de Nederlandse titels telt de klassering (vanaf junioren B) ook mee voor het klassement van de Sprint League. De beste acht van het klassement na de eerste drie wedstrijden van de Sprint League plaatsen zich voor de finalewedstrijd De Zilveren Bal in Leeuwarden.
 
Wat is de Sprint League?
De Sprint League is sinds het seizoen 2018/2019 een nieuwe wedstrijdcyclus voor het 'echte' korte werk, met Superspint, Pure Sprint, Kortebaan en als finale de Zilveren Bal. De wedstrijdenreeks bestaat uit de NK's Kortebaan, Pure Sprint en Supersprint en heeft uiteindelijk als finalewedstrijd de Zilveren Bal in Leeuwarden. Dit sprintspektakel vindt dit seizoen voor de derde maal in de sfeervolle Elfstedenhal in de Friese hoofdstad plaats.
 Bovenstaande complete uitslag in pdf 

Bron: Schaatsen.nl, maandag 18 februari 2019

naar Marker Nieuws indexpagina