naar Marker Nieuws indexpagina
Eva Schipper achtste bij NK Supersprint / Pure Sprint
Eva door naar Zilveren Bal
Sport- en Recreatiecentrum ‘De Scheg’ in Deventer was afgelopen weekend de plek waar het NK Supersprint / Pure Sprint werd georganiseerd door de KNSB (schaatsbond).
 
Het NK Supersprint / Pure Sprint is vanaf junioren C. Tot en met de junioren B wordt de Super Sprint gereden (2x 100 meter en 2x 300 meter). Vanaf junioren A rijdt men de Pure Sprint bestaande uit een 100 meter, 300 meter en 500 meter. Het NK Supersprint / Pure Sprint maakt onderdeel uit van de Sprint League.
 
Bij de junioren B reed ook Eva Schipper mee en werd uiteindelijk achtste. Op de 300 meter reed Eva ook nog een Persoonlijk Record en zij is door naar de Zilveren Bal in Leeuwarden.
 
De wedstrijd om de Zilveren Bal, gaat net als de NK Kortebaan over 100 m en wordt op zaterdag 16 maart 2019 in Leeuwarden gereden tegelijk met de beker van Amsterdam op de Edenbaan (500-1500m).

Wat viel er te verdienen?
Naast de Nederlandse titels telt de klassering (vanaf junioren B) ook mee voor het klassement van de Sprint League. De beste 8 van het klassement na de eerste drie wedstrijden van de Sprint League plaatsen zich voor de finalewedstrijd 'De Zilveren Bal' in Leeuwarden.
 Complete uitslag  

Bron: Baanselectie Amsterdam, zondag 24 februari 2019

naar Marker Nieuws indexpagina