naar Marker Nieuws indexpagina
Hulp bij inschrijving Woningnet en Woonmatch
zaterdag 16 maart, voor jong én oud, in dorpshuis Het Trefpunt
 
Zaterdag 16 februari jongstleden hebben wij de eerste inloopsessie gehouden om onze hulp aan te bieden voor het op de goede manier inschrijven bij Woningnet en Woonmatch. Er bleek enorme behoefte te zijn aan duidelijkheid, veel mensen wisten de inloopsessie te vinden mét resultaat. Een eerste indruk leerde ons dat veel inschrijvingen niet geheel compleet waren, vooral dat er bij ouderen slecht één persoon ingeschreven stond, met gevolg dat de partner bij overlijden of echtscheiding geen enkele recht opbouwt! Dit is met name belangrijk omdat de partner nu nog een beroep kan doen op de coulanceregeling woonduur omzetten in inschrijfduur (kan tot 1 juli 2019). Zie hiervoor ook onze nieuwsbrief van februari 2019.
 
Zaterdag 16 maart 2019, van 10.00 tot 13.00 uur
Vanwege de enorme behoefte hebben wij een nieuwe datum voor nog een inloopsessie gepland en dit uitgebreid naar senioren (doorstromers) én jongeren (starters). De nieuwe datum is zaterdag 16 maart aanstaande van 10.00 tot 13.00 uur in de hal van dorpshuis 'Het Trefpunt'. Belangrijk is dat u uw inloggegevens en papieren meeneemt van zowel Woningnet als Woonmatch. Houd er rekening mee dat we gemiddeld 10 á 15 minuten per persoon bezig zijn om zowel de inschrijving voor Woningnet als Woonmatch te doorlopen.
 
Ter voorbereiding en informatie vindt u een stappenplan voor jongeren (starters) als senioren (doorstromers) op de woningmarkt onder aan dit bericht.

Met deze stappenplannen zou het voor iedereen mogelijk moeten zijn zich in te schrijven of te toetsen of uw inschrijving voldoet aan alle gestelde eisen. Heeft u ondanks de stappenplannen toch nog vragen of hulp nodig dan kunt u terecht op zaterdag 16 maart 2019.
 
 www.woonmatchwaterland.nl 
 www.woningnetregioamsterdam.nl 
 Inschrijven 
 Inschrijven 
Kosten: gratis Kosten: éénmalig € 50,= / € 8,= per jaar
 Stappenplan 'senioren'   Stappenplan 'jongeren / starters' 

Bron: Stichting Eilandraad Marken, dinsdag 26 februari 2019

naar Marker Nieuws indexpagina