naar Marker Nieuws indexpagina
Steffan Wolters tweede met kookwedstrijd in Volendam
Regionale vakwedstrijd horeca op het Don Bosco College
In het midden v.l.n.r. Jeanine Veerman,  Elisa del Latte (met beker in haar handen) en Steffan Wolters
 
Het Don Bosco College in Volendam was donderdag het decor voor een regionale vakwedstrijd horeca. Aan de kookwedstrijd deden totaal zeven scholen mee, waaronder een team van drie leerlingen van het Don Bosco College. Eén van deze drie leerlingen was Steffan Wolters, zoon van Bertus & Lijsje Wolters, uitbaters van Bistro Cafetaria ’De Verkeerde Wereld’ aan de Buurterstraat op Marken. Het Don Bosco College team eindigde als tweede bij het onderdeel koken. Een TOP prestatie.
 
Behalve de school uit Volendam, kwamen er teams uit Zaandam, Heemskerk, Grootebroek, Hoorn, Amsterdam en Laren. Elk team bestond uit twee koks en één gastheer/gastvrouw. Het team Volendam, bestond behalve uit Steffan (kok), verder uit Elisa del Latte (kok) en Janine Veerman (gastvrouw).
 
Driegangenlunch
De koks moesten een driegangenlunch voor zes personen maken, waarbij zij werden beoordeeld op kooktechniek, smaak en hygiëne. De gastheer/gastvrouw moest een aantal testen afleggen, zoals tafeldekken zonder fouten, etiquetteleer, wijnkennis, verkooptechnieken, het maken van koffie, het openen van een fles wijn en het zelfstandig bereiden van cocktails.
 
Vakkundige jury
Uiteindelijk werd de door de koks bereide lunch uitgeserveerd aan de gasten. Er was een vakkundige jury aanwezig. Martijn Meijerrathken, ’executive chef’ van het Volendamse art hotel Spaander, en Perry Bron, docent en loopbaanbegeleider Scholen aan Zee, beoordeelden het werk in de keuken.
 
In het restaurant werd gejureerd door Richard Wattimena, maître-sommelier van het Monnickendamse Thais restaurant ‘Naang Nuan’, en Karen Dekker, maître-sommelier van hotel-restaurant ‘De Fortuna’ in Edam.
 
Prijsuitreiking
Culinaire vakschool Hubertus & Berkhoff uit Amsterdam mocht zich aan het einde van de dag winnaar noemen van zowel het koken als het gastheerschap. Don Bosco werd tweede op het onderdeel koken.
 
Leerlingen van ‘Hubertus & Berkhoff’ krijgen per week 16 uur kookles, terwijl ‘Don Bosco’ leerlingen 4 uur per week ‘in de keuken’ staan.
 
Onderstaand foto's van de gerechten.
 
Foto's : Lijsje Kaars

Bron: PepProductions, vrijdag 8 maart 2019

naar Marker Nieuws indexpagina