naar Marker Nieuws indexpagina
Lokale omroepen organiseren live debat waterschapsverkiezingen
Zaterdag 16 maart 2019 vanaf 14.00 uur in het gemeentehuis van Waterland in Monnickendam
Het presentatieteam, v.l.n.r. Jan van der Wiele, Patty de Jong en Marcel Molle.  Foto: Wim Egas
 
Aanstaande zaterdagmiddag 16 maart 2019 organiseert de Lokale Omroep Landsmeer (LOL) in samenwerking met Omroep PIM uit Monnickendam vanaf 14.00 uur een live-debat programma over de aanstaande waterschapsverkiezingen.  In het gemeentehuis van Waterland in Monnickendam zullen vertegenwoordigers van alle negen partijen de degens met elkaar kruisen over actuele onderwerpen.
 
Kiezers vinden het vaak erg lastig om hun keuze voor een partij te bepalen en dat geldt zeker voor deze waterschapsverkiezingen. Toch raken de onderwerpen waar het hoogheem­raadschap over beslist ons allemaal. Om deze zaken helder te krijgen zullen aan de hand van prikkelende stellingen de partijen uitgedaagd worden om hun standpunt in te nemen. Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn: hoe houden we Noord-Holland droog? Waarom is de rekening van het hoogheemraadschap zo hoog?, Hoe stoppen we de bodemdaling?, Hoe houden we de biodiversiteit op peil?
 
Ook is de dijkgraaf, Luc Kohsiek, aanwezig. De functie van de dijkgraaf is vergelijkbaar met die van een burgemeester. Hij zal uitleggen wat zijn dagelijks werk inhoudt.
 
Publiek is van harte welkom, om 13.30 uur gaat de raadszaal open en om 14.00 uur begint de live-uitzending. Het programma zal live worden uitgezonden op tv en gestreamd op internet door de LOL (Landsmeer), Omroep PIM (Waterland), LOVE (Volendam/Edam) en RTV Purmerend. Daarna zullen alle omroepen het programma regelmatig herhalen tot de verkiezingen op woensdag 20 maart 2019 via tv, website en Facebook. Zie voor meer info de diverse websites van de omroepen.
 
De presentatie ligt in handen van Jan van der Wiele en Marcel Molle van de LOL, en Patty de Jong van Omroep PIM.
 
 https://www.omroep-pim.nl/   https://lokaleomroeplandsmeer.nl/ 

Bron: Omroep PIM, maandag 11 maart 2019

naar Marker Nieuws indexpagina