naar Marker Nieuws indexpagina
Waterlandse Deen klanten brengen bezoek aan Bakkerij Pater
Klanten van de Deen winkel op Marken en Graaf Willemlaan in Monnickendam
"Zo begon de eerste Pater, met een handkar"
 
‘Kom naar de Bakker’ heet de actie van Bakkerij Pater (Pater), welke zij organiseert in samenwerking met Deen supermarkten (Deen). Met een flyer in de winkels en via Marker Nieuws werd klanten gevraagd of zij wel eens een kijkje wilde nemen waar het ‘Deen’ brood wordt gebakken. Ruim twintig klanten brachten woensdagochtend een bezoek aan de bakkerij in Avenhorn.
 
Met een touringcar van ‘Peereboom’ reizen werden de klanten opgehaald bij de filialen van Marken en Graaf Willemlaan in Monnickendam. In de bus vertelde Remon van Pater het één en ander over de oorsprong van Pater, van Deen en hoe deze bedrijven zijn samengekomen. Inmiddels bakt Pater iedere dag het brood voor alle 80 filialen van Deen.
 
In Avenhorn werden de gasten met koffie of thee welkom geheten. Daarna konden de ‘witte jassen’ en haarnetjes in ontvangst worden genomen. Voordat de gasten de bakkerij konden betreden, moesten de handen heel goed worden ontsmet. Vervolgens werd in drie groepjes de bakkerij getoond, en waar nodig uitleg gegeven. Vele waren onder de indruk hoeveel er nog bij komt kijken om de diverse soorten brood te bakken.
 
Na de rondleiding kregen de Waterlandse gasten een lunch aangeboden. Na de lunch vertrok de bus weer richting Waterland, waar de gasten weer werden afgeleverd, waar ze waren ingestapt.
 
De touringcar van ‘Peereboom’ staat klaar op Marken Aankomst in Avenhorn  
    Kiki Pater opent de ochtend
  De ‘witte jassen’ en haarnetjes worden in ontvangst genomen  
Het bonnetje voor filiaal 58 van Deen op Marken    
  Bovenstaande pakket kregen de gasten mee naar huis  

Bron: PepProductions, donderdag 14 maart 2019

naar Marker Nieuws indexpagina