naar Marker Nieuws indexpagina
Brandweer Marken vierde bij Muus Tromp Bokaal 2019
Georganiseerd door brandweerpost van Broek in Waterland
Het team van Marken met de supporters
Staand v.l.n.r. : Jan de Leeuw (supporter), Johan Uithuisje, Dirk Boes (supporter), Pouwel van Altena, Wim Spelt, Aaltje Teerhuis (supporter) en Piet Honingh (supporter).
Geknield v.l.n.r. : Justin Zeeman, Dennis Boes en Klaas Uithuisje.
     
Brandweerpost Broek in Waterland bestaat dit jaar negentig jaar en mocht daarom afgelopen zaterdag, in samenwerking met de Brandvereniging Zaanstreek-Waterland, de Muus Tromp Bokaal, een regionale brandweer wedstrijd, organiseren. De Muus Tromp Bokaal is een jaarlijks terugkerend vaardigheidstoets, waarbij brandweerkorpsen uit de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland zich met elkaar kunnen meten. Oostzaan ging er uiteindelijk met de eerste plaats vandoor.
 
Brandweer Marken is op de vierde plaats geŽindigd.  Ondanks dat dit voor de ploeg een iets wat teleurstellend resultaat was heeft de ploeg toch een leuke en vooral leerzame inzet gedraaid!
 
 Negen brandweerkorpsen, respectievelijk Marken, Volendam, Oostzaan, Kwadijk, Purmerend, Landsmeer, Ilpendam, Monnickendam en Jeugd Zaanstad deden mee aan dit jaarlijkse evenement. De Muus Tromp bokaal is vernoemd naar de allerlaatste vrijwillige brandweercommandant van Purmerend.
 
Prijsuitreiking
Na de wedstrijd was de prijsuitreiking in de brandweerkazerne aan de Eilandweg in Broek in Waterland. De Burgemeester van Waterland, mevrouw Luzette Kroon, deelde de diverse prijzen uit.
 
Volledige uitslag:
1. Oostzaan (1.241 punten)
2. Purmerend (1.168 punten)
3. Volendam (1.166 punten)
4. Marken (1.148 punten)
5. Jeugd Zaanstad (1.134 punten)
6. Monnickendam (1.100 punten)
7. Landsmeer (1.096 punten)
8. Kwadijk (1.092 punten)
9. Ilpendam (771 punten)
 
 Programmaboekje Muus Tromp Bokaal 2019 

Bron: PepProductions, zaterdag 16 maart 2019

naar Marker Nieuws indexpagina