naar Marker Nieuws indexpagina
Bank voor de Klas tijdens de Week van het Geld
Regiobank Verzekeringen Marken geeft gastles op basisschool de Rietlanden
 
Deze week is de "Week van het Geld". Het doel van deze themaweek is leerlingen te leren omgaan met geld. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiŽle zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Dinsdagmorgen hebben wij een gastles mogen verzorgen voor de kinderen van groep 6 van basisschool de Rietlanden.
 
We hebben met de kinderen gesproken over verschillende geldtypes en de Cash Quiz gespeeld. Op speelse wijze werden de kinderen uitgedaagd om in teamverband na te denken over geld en alles wat daarmee te maken heeft. Met elk goed antwoord werd geld verdiend. Het groepje 'Money Heroes' had gewonnen. Dit winnende team maakt landelijk nog kans op een educatieve prijs ter waarde van Ä 500,-.
 
JongWijs
We hebben een heel leuke ochtend gehad. Het enthousiasme van de kinderen was groot en we hebben met elkaar verschillende dingen geleerd over geld en hoe je daar mee om kunt gaan. We willen de ouders ook graag van dienst zijn met tips over geld en de financiŽle opvoeding van hun kinderen. De JongWijs rekening van RegioBank past heel goed bij kinderen. De kinderen krijgen jaarlijks een verjaardagscadeautje van de bank en tips over geld. De ouders krijgen ook jaarlijks post: tips over de geldbeleving van het kind. Kom gerust eens langs!
 
 https://www.weekvanhetgeld.nl/ 

Bron: Regio Verzekeringen Marken, dinsdag 26 maart 2019

naar Marker Nieuws indexpagina