naar Marker Nieuws indexpagina
'Walking Football' van start bij S.V. Marken
Onder stralende omstandigheden is vandaag bij Sportvereniging Marken een start gemaakt met Walking Football. De naam zegt het al eigenlijk. Het viel voor de deelnemers aanvankelijk nog lang niet mee, maar na enige tijd kregen de deelnemers het onder de knie en ging het steeds beter lopen.
 
Walking Football
Walking Football is een variant op het reguliere voetbal en is afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit is om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden mee te kunnen doen.
 
Er wordt in verschillende samenstellingen gespeeld, bijvoorbeeld 4 tegen 4, 5 tegen 5, 6 tegen 6, echter zonder keepers. Tevens mogen er geen slidings gemaakt worden en is lichamelijk contact verboden. Op deze manier wordt er veel van het positiespel gevraagd en is het de perfecte variant voor mensen, die lang niet meer gevoetbald hebben of pas op late leeftijd willen beginnen met voetballen. Plezier en gezelligheid samen staat in dit project voorop!
 
Indien u ook mee wilt doen, dan kunt u op vrijdagochtend vanaf 10:00 uur tot 11:00 uur terecht op het A-veld van Sportvereniging Marken.

Bron: Sportvereniging Marken, vrijdag 29 maart 2019

naar Marker Nieuws indexpagina