naar Marker Nieuws indexpagina
De Rinus Laan Wandeltocht Volendam-Marken
zaterdag 6 april 2019
Wandelvereniging n Loopie organiseert op zaterdag 6 april De Rinus Laan Wandeltocht van Volendam naar Marken. Deze verenigingstocht start om 08.30 uur bij Sporthal Opperdam. Op 6 april is ook de Pieperrace dus hopelijk kan er onderweg of na afloop nog genoten worden van een prachtig uitzicht op de vele botters en zeilschepen op het Markermeer.
 
De wandeling gaat eerst naar Monnickendam, alwaar een pauze wordt gehouden. Het eerste kopje koffie is gratis! Daarna vervolt de tocht naar Marken. Zij die er zin in hebben gaan ook lopend terug naar Volendam. De meeste wandelaars kiezen voor de Marken Express, dus met de boot terug naar Volendam. Let op: kosten boottocht zijn wl voor eigen rekening!
 
Deelname aan de wandeling is gratis en ook niet-leden zijn van harte welkom. Tot de pauze meelopen (Monnickendam) en dan weer terug naar Volendam is natuurlijk ook een optie.
 
oud-politieman Rinus Laan
Deze loop wordt al vele jaren gehouden en is ter herinnering aan de overleden oud-politieman Rinus Laan. Met name was Rinus Laan een verwoed wandelaar en hij nam vele jaren deel aan de Vierdaagse van Nijmegen.
 website 'n Loopie 

Bron: 'n Loopie, zondag 31 maart 2019

naar Marker Nieuws indexpagina