naar Marker Nieuws indexpagina   /   naar Fotoboek
Donateursconcert ‘Juliana’ in teken van afscheid dirigent
zaterdag 30 maart in dorpshuis Het Trefpunt
De twee jubilarissen Annette Schipper en Christina de Leeuw-Boes met in hun midden Jelle Kaars
Dorpshuis ‘Het Trefpunt’ op Marken was afgelopen zaterdag zeer goed gevuld met publiek en muzikanten, want het jaarlijkse donateursconcert van de Christelijke Muziekvereniging ‘Juliana’ stond op het programma en tevens werd er afscheid genomen van dirigent Henk Ummels. De avond werd gepresenteerd door Agnita Peereboom-Kes.
 
 Alvorens het concert begon, werd door Stefan Stooker, namens de muziekvereniging, stil gestaan bij het afscheid van twee plaatsgenoten afgelopen week. Dat geeft het woord ‘afscheid’ een andere betekenis, daar deze avond ook afscheid werd genomen van de huidige dirigent.
 
 De avond begon met een optreden van het Groot Orkest onder leiding van Henk Ummels, zij speelden gepast het koraal ‘Richmond’. Vervolgens was het de beurt aan het Opstaporkest onder leiding van Laura Krale. In dit orkest spelen de allerjongste leden van de vereniging. Dit orkestje is opgezet om de muzikantjes al vroeg te leren samenspelen en dat is goed gelukt. Zij vertolkten achtereenvolgens ‘Playing Together’, ‘So Much Better’, ‘Forte and Piana Song’ en ‘Body Percussie’. Aansluitend was het de beurt aan de Malletband onder leiding van Peter Jan Steen, welke de nummers ‘At Seatons Seaside’ en ‘Con Espressione’ ten gehore brachte. Het Groot Orkest volgde met ‘Goddes of Fire’ en daaropvolgend bracht de Malletband de zaal naar zonnige oorden met ‘Island in the Sun’. Daarna was het tijd voor het leerlingenorkest onder leiding van Sascha Ewouds. Zij brachten de nummers ‘Easy Pop Suit’, ‘Lion King’ en ‘El Mismo Sol‘. Als laatste nummer voor de pauze speelden zij, samen met het Groot Orkest, ‘Star Wars’.
 
 Na de pauze opende het Groot Orkest met ‘Fanfare for a Ceremonial’ gevolgd door de Malletband met het ‘Thema van de Muppet Show’. Voordat de jubilarissen in het zonnetje werden gezet, speelde het Groot Orkest ‘Glory Overture’, onder leiding van de nieuwe dirigent Arnold Span. Arnold Span kon vanavond de bloeiende muziekvereniging op Marken leren kennen. Verder speelde de Malletband ’s-Gravensamba’ en ‘Thunderstruck’. Bij het voorlaatste nummer van het Groot Orkest, zongen een aantal leden een ‘eigen afscheidstekst’ voor dirigent Henk Ummels tijdens het nummer ‘Sound of Music’. Voor dirigent Ummels een complete verrassing.
 
afscheid Henk Ummels
 Voor de finale kwam Stefan Stooker naar voren, om Henk Ummels nog even in het zonnetje te zetten. Hij werd bedankt voor de afgelopen elf jaar en als cadeau kreeg hij onder andere een overnachting in Bed & Breakfast ‘De Pepersteeg’ aangeboden. Hij wist van niets, maar echtgenote Liselot, was wel op de hoogte, zodat de kinderen van zaterdag op zondag bij opa & oma logeerden en Henk en z’n vrouw dus een nachtje op Marken. 
 
 Als finale werd het nummer ‘Nexus for the Future’ gespeeld door het Groot Orkest.
 
jubilarissen
Tussen de optredens door werden twee jubilarissen gehuldigd. In de 109-jarige vereniging komen elk jaar wel jubilarissen voor. Christina de Leeuw-Boes en Annette Schipper vierden beide het 40-jarig ‘Juliana’ jubileum. De twee jubilarissen kregen hun speldje opgespeld door wethouder Jelle Kaars, die dit op een bijzonder prettige en spontane wijze deed, met veel persoonlijke anekdotes en soms in het Marker dialect.
 
donateur van het jaar
 Jaarlijks wordt er ook een ‘donateur van het jaar’ gekozen. Dit jaar was Klaas Zeeman, wonende aan de Kerkbuurt 127 de gelukkige. Daar de heer Zeeman niet aanwezig was, krijgt hij een mooie bos bloemen thuis bezorgd.
 
 ‘Juliana’ kan wederom terug kijken op een heel mooi en muzikaal donateursconcert.
Stefan Stooker Groot orkest onder leiding van Henk Ummels  
Agnita Peereboom-Kes   Opstaporkest onder leiding van Laura Krale
Malletband onder leiding van Peter Jan Steen    
Leerlingenorkest onder leiding van Sascha Ewouds    
Groot orkest onder leiding van Arnold Span    
    wethouder Jelle Kaars
Christina de Leeuw-Boes wordt toegesproken   Annette Klein-Schipper wordt toegesproken
     'Sound of Music' met afscheidsteksten voor Henk Ummels
Stefan Stooker spreekt Henk Ummels voor de laatste keer toe    
"De sleutel van je B&B kamer zit in het tasje"    
Voorzitter Carla Schipper en Henk Ummels
 
Henk Ummels wenst Arnold Span veel succes bij 'Juliana'

Bron: PepProductions, zondag 31 maart 2019

naar Marker Nieuws indexpagina   /   naar Fotoboek