naar Marker Nieuws indexpagina
Uitslag dertiende HavenDijkHavenLoop zondag 21 april 2019
winnaar Pieter Ariaan van Altena
 
Wat een geluk bij de 13de editie!
 
Op een zonovergoten eerste Paasdag is Pieter Ariaan van Altena als eerst gefinisht tijdens de 13de HavenDijkHavenLoop 2019.
 
Twintig deelnemers namen om 11:15 uur de boot richting Volendam om vanaf daar de 16,3km terug te rennen. ‘Het was een warm en benauwd stuk bij Katwoude’, zo vertelde de deelnemers na afloop. De trainingen waren natuurlijk bij temperaturen van 8 tot 10 graden afgewerkt en dan is het wel heel wat anders om in ruim 20 graden te lopen.
 
Met de noorden wind hadden de deelnemers vanaf afslag Zuiderwoude wat verkoeling. Extra verkoeling was er ook op het sluisje bij het Lake Land Hotel, daar was een spontane drinkpost opgesteld. Naast de twee regulier drinkposten was dit een welkome verrassing. Ook de tijdwaarnemers, fotograaf(en) en de bezemwagen mogen benoemd worden, door de inzet van al deze mensen wordt de loop elk jaar weer een succes!
 
Na de finish op de Haven van Marken, aan het terras van Café Restaurant ‘Land en Zeezicht’, konden de deelnemers na binnenkomst van de laatste deelnemer hun welverdiende pilsje gaan drinken. Die smaakte naar meer!
 
Wat een geluk bij de dertiende editie, het weer was honderd keer beter dan bij de twaalfde, toen stroomde het van de regen.
 
Het bleef nog lang onrustig op de haven…
 
 Bovenstaande uitslag in pdf 
Archief 'HavenDijkHavenLoop'

Bron: Stefan Stooker, dinsdag 23 april 2019

naar Marker Nieuws indexpagina