naar Marker Nieuws indexpagina
Verslag Markermeer Toernooi 2019
zaterdag 20 april op het complex van Sportvereniging Marken

 

 

 

 

 

 

Een mooi toernooi
  
Zaterdag 20 april 2019 stond bij vele teams met hoofdletters in de agenda geschreven. Het was weer tijd voor het Markermeer toernooi.
Voor het 2e achtereenvolgende jaar gekozen om alle wedstrijden, van de mini’s tot en met de onder 17, op 1 dag te laten plaatsvinden. Een hele uitdaging om 48 ploegen het naar de zin te maken. De eerste wedstrijden begonnen om 09:00 en de laatste wedstrijd
werd tegen 20:00 afgefloten.
 
Voorbereiding op vrijdagavond
Voordat de teams verwelkomt konden worden moest er natuurlijk veel gebeuren. Vrijdagavond werd er nog tot laat gewerkt om de puntjes op de i te zetten en zaterdagochtend waren om 06:30 de eerste activiteiten alweer waar te nemen op het sportcomplex. Toch nog even de velden controleren, het 2e verkooppunt in gereedheid brengen en natuurlijk mogen de vlaggen ook niet ontbreken. Dit jaar gekozen om het 2e verkooppunt voor het beun te zetten want er werd een kraam door de MES ter beschikking gesteld. Aangezien DEEN MARKEN hamburgers sponsorden en De Verkeerde Wereld de barbecue leverde werden er dit jaar ook lekkere broodjes hamburgers buiten verkocht. Het werd een groot succes dus dat kan volgend jaar een vervolg krijgen. Alle partijen die dit mogelijk hebben gemaakt, bedankt!
  
Zaterdagmorgen
De eerste bezoekers reden vanaf 08:00 Marken binnen en werden weer professioneel door de parkeerregelaars naar boerderij Terlouw en het eigen parkeerterrein gedirigeerd. Je kon merken dat de parkeerregelaars al de nodige ervaring hadden opgedaan. Voor een beetje extra uitdaging werd er dit jaar ook selectie gemaakt op kleur en soort auto J!  Gelukkig was het de hele week droog gebleven dus kon er op het gras naast de stal geparkeerd worden. Familie Terlouw, nogmaals dank hiervoor!
 
 Traditiegetrouw vinden op zaterdagochtend weer de meeste wedstrijden plaats. Op deze prachtige ochtend hadden zich 24 ploegen bij de jeugdcommissie aangemeld. Nadat alle teams gearriveerd waren en hun plekje op het sportcomplex gevonden hadden konden de wedstrijden beginnen. De wedstrijden van de JO8, JO9 en JO10 werden conform het bekende 6:6 gespeeld onder leiding van een spelbegeleider. De wedstrijden van de MO11 (half veld) en JO13 (heel veld) stonden onder begeleiding van scheidsrechters.
Wat opviel was de ontspannen sfeer op het complex en dat de wedstrijden op een sportieve manier verliepen. Op het A veld werkten de teams van JO9, JO10 en MO11 hun wedstrijden af. De wedstrijden van de JO8 werden gespeeld op de “oude ijsbaan” en de wedstrijden van de JO13 op het B veld.
 
Dit jaar deden er bij de JO10 twee Engelse teams mee. Lakeside Spartans vaardigde 2 teams af. Zij domineerde de JO10 poule en vonden het leuk om na afloop van het ochtendprogramma ook nog even tegen de Marken JO13 te oefenen. Dit bleek echter nog wel stap te ver voor de Engelsen.
 
De titel bij de JO8 ging naar EVC, de titel bij de JO9 ging naar Hercules en de titel bij de JO10 ging naar Lakeside Spartans. De titel bij de MO11 ging naar SV Marken en de titel bij de JO13 ging naar WVHEDW. Kelly Zeeman, speelster van AJAX en de Oranje vrouwen, verzorgde deze ochtend de prijsuitreiking en moest na afloop veel handtekeningen uitdelen en met veel fans op de foto. Een geslaagde ochtend!
 
   In de middag stonden de wedstrijden van de JO15 en MO15 op het programma.
De titel bij de JO15 ging naar de De Foresters. In de wedstrijd om de 1e en 2e plek kreeg SV Marken een aantal goede kansen maar deze werden helaas niet benut. De wedstrijd moest worden beslist met penalty’s en daarin bleek de Foresters net iets beter.
Bij de MO15 ging de titel naar FC Purmerend.
 
In de middag vonden ook de wedstrijden plaats van onze jongste jeugd. Op de oude ijsbaan waren 2 echte mini veldjes aangelegd. Met team namen als Marker Beren, OFC Buffels (Tijgers & Panters), IVV Adelaars (Haviken) en Dijk Tijgers moest het goedkomen. En dat bleek ook wel want er werd zeer fanatiek gevoetbald. Zeker voor deze leeftijdsgroep geldt dat meedoen belangrijker is dan winnen. Daarom werd er ook geen stand bijgehouden en kreeg elke ploeg na afloop een beker. Elk team werd als winnaar gehuldigd!
 
Zaterdag aan het eind van de dag stond het toernooi voor JO17 en MO17 op het programma. Om half vijf werd er afgefloten voor het laatste gedeelte van het toernooi.
Het toernooi bij de JO17 werd uiteindelijk gewonnen door VV Oosthuizen (na nipte winst op SV Marken) en de beker voor de 1e prijs bij de MO17 bleef op Marken want zij bleken te sterk voor dames van Volendam en Oosthuizen.
  
Zoals verwacht werd het een druk toernooi. De weersomstandigheden waren dit jaar super en dat hielp mee aan een leuke positieve sfeer op het complex. De hele dag waren EHBO vrijwilligers aanwezig en dat is erg belangrijk voor zo’n toernooi want er kan altijd wat gebeuren. Er kwamen vanuit de deelnemende teams veel leuke reacties en teams komen graag nog een keer terug. Dat is natuurlijk super om te horen.
 
Al met al dus een zeer geslaagd en sportief evenement
 
Dank aan alle vrijwilligers
Het is toch bewonderenswaardig dat het Markermeer toernooi elk jaar weer een succes is. Natuurlijk het weer heeft hier een belangrijk aandeel in, de sportiviteit van de spelers en trainers zijn erg belangrijk maar het grootste aandeel wordt geleverd door de ruim 50 vrijwilligers die het mogelijk maken om 48 teams te ontvangen en deze zeer tevreden weer huiswaarts te laten keren en graag het volgend jaar weer terugkomen. Het verenigingsleven in optima forma en een ongelofelijke teamprestatie!
Misschien een gevalletje van: Typisch Marken.
 
Tot volgend jaar.
De jeugdcommissie

 

 

 

 

 

 

Bron: Sportvereniging Marken, donderdag 25 april 2019

naar Marker Nieuws indexpagina