naar Marker Nieuws indexpagina
Oranje zonnetje tijdens aubade Koningsdag op Marken
Koningsdag op Marken, het begon met regenachtig weer tijdens de rondgang met de militairen, maar tijdens de aubade brak het oranje zonnetje door.
 
Om 10.30 uur was het tijd voor de aubade op het Kerkplein. De muzikale ochtend hulde werd geopend door de voorzitter van de Oranjevereniging op Marken, Hein André Zondervan. Hij heette iedereen welkom en wenste een ieder een prettige Koningsdag toe, namens de Oranjevereniging & de Stichting Marker Jongeren. Vervolgens gaf hij de microfoon aan burgemeester Luzette Kroon, natuurlijk in Marker klederdracht. Alle veertien gedecoreerde van de gemeente Waterland werden door burgemeester Kroon tijdens deze plechtigheid nog even in het zonnetje gezet, daar zij tijdens de lintjesregen een Koninklijke onderscheiding mochten ontvangen.
 
Tijdens de aubade werd door voorzitter Jan Peereboom van Sportvereniging Marken de opbrengst van de bazar bekend gemaakt : € 17.704,18. Ook deed Henk Zeeman nog een oproep om de leefbaarheid op Marken te behouden: “Koop zoveel mogelijk je boodschappen bij ‘onze’ Deen supermarkt op Marken. Want als de supermarkt verdwijnt, verdwijnt ook de leefbaarheid”.
 
Na het zingen van ‘Hieperdepiep Hoera want het is Koningsdag’, het ‘Wilhelmus’ en het ‘Marker Volkslied’ kwam er einde aan de aubade.
  burgemeester Luzette Kroon
Inge de Graaf & Evert Stel kregen hun 'lintje' in Amsterdam van burgemeester Halsema  
voorzitter Jan Peereboom van Sportvereniging Marken voorzitter Hein André Zondervan van de Marker Oranjevereniging
Henk Zeeman: “Koop zoveel mogelijk je boodschappen bij ‘onze’ Deen op Marken"  

Bron: PepProductions, zaterdag 27 april 2019

naar Marker Nieuws indexpagina