naar Marker Nieuws indexpagina
Europese Verkiezingen op donderdag 23 mei 2019

 

 

Op donderdag 23 mei 2019, van 7.30 tot 21.00 uur kunt u een stem uitbrengen voor de verkiezingen van de leden van het Europees Parlement.
 
Stempas
U ontvangt uiterlijk donerdag 9 mei 2019 uw stempas. Met deze stempas kunt u in elk willekeurig stembureau in de gemeente Waterland uw stem uitbrengen. Bewaar de stempas goed, want zonder de op naam gestelde stempas kunt u niet stemmen. Als u geen stempas heeft ontvangen of niet meer kunt vinden, dan kunt u tot uiterlijk 22 mei 2019, 12.00 uur persoonlijk (met legitimatie) bij de afdeling Publiekszaken, Pierebaan 3 te Monnickendam, een vervangende stempas aanvragen. Alleen met de vervangende stempas kunt u stemmen. Zonder stempas kunt u niet aan de stemming deelnemen.
 
Stemmen in een andere gemeente
Als u in een andere gemeente wilt stemmen, dan heeft u een kiezerspas nodig. Deze kiezerspas krijgt u door met de stempas naar het gemeentehuis te gaan, waar uw stempas wordt ingenomen en u een kiezerspas ontvangt. Met een kiezerspas voor de verkiezingen van de leden van het Europees Parlement kunt u gaan stemmen in elk willekeurig stemlokaal in Nederland.
 
Het mondeling aanvragen van een kiezerspas kan uiterlijk dinsdag 22 mei 2019 tot 12.00 uur. U kunt ook schriftelijk een verzoek doen voor een kiezerspas. Het formulier dat u hiervoor nodig heeft, kunt u afhalen of aanvragen bij de afdeling Publiekszaken of downloaden van onze website. De schriftelijke aanvraag moet uiterlijk vrijdag 20 mei 2019 door de gemeente zijn ontvangen. Uw stempas stuurt u mee bij de aanvraag, waarna u een kiezerspas ontvangt.
 
Meer informatie?
Meer informatie over de verkiezingen en het stemmen (stempas, volmachtbewijs, stembureaus) kunt u op www.waterland.nl/verkiezingen vinden. Bellen kan ook, via (0299) 658 585. Onze collega’s van Publiekszaken staan u graag te woord.

 

 

 Proces-verbaal van het onderzoek naar de kandidatenlijsten 
       

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 2 mei 2019

naar Marker Nieuws indexpagina