naar Marker Nieuws indexpagina
Helpt Marken FC Volendam naar de Eredivisie?
Om de stap te kunnen maken is de club een spelersparticipatiefonds gestart
Foto : FC Volendam
Vrijdag 10 mei ontvouwde FC Volendam de plannen om de club weer naar de Eredivisie te loodsen. Het nieuwe bestuur, waar dorpsgenoot Richard de Weijze onderdeel van uit maakt, haalde met Wim Jonk een grote naam binnen als nieuwe hoofdtrainer. Om de stap naar de Eredivisie te maken is de club een spelersparticipatiefonds gestart.
 
Het plan
"Het plan met het spelersparticipatiefonds is tweeledig", aldus de Weijze. "Met het geld halen wij spelers binnen die ons gaan helpen, om de stap te maken naar de Eredivisie. De investeerders, die dus het geld hebben ingelegd, ontvangen bij de verkoop van een speler 60% van de netto transfersom terug. Dit wordt dan naar rato onder hen verdeeld". Er is inmiddels ongeveer 1,25 miljoen euro opgehaald. Het plafond in het fonds ligt op 3 miljoen euro. "Ik zou het echt heel mooi vinden als er ook Marker investeerders zijn, die meehelpen om de dichtstbijzijnde profclub naar het hoogste niveau terug te leiden".
 
Oude tijden herleven
Niet alleen in Volendam leeft het binnen de gemeenschap, ook op Marken. "Ik spreek nog al eens wat mensen en die denken met plezier terug aan de tijd dat je op zondag met het 'Volendammer bootje' naar de overkant ging om een Eredivisie wedstrijd te bekijken. Dat willen we terug!", aldus De Weijze. Er zijn meerdere mogelijkheden om mee te doen en niet alleen voor de meer vermogende particulieren of bedrijven. "Er zijn vriendengroepen die samen hebben gelapt, om op die manier hun steentje bij te dragen aan de wederopbouw van de FC". 
 
Interesse?
Via www.fcvolendam.nl/fonds kun je alle informatie lezen. Natuurlijk kun je Richard ook persoonlijk benaderen via de e-mail: richard.deweijze@fcvolendam.org of telefonisch via 06-29571030.

Bron: PepProductions, zaterdag 8 juni 2019

naar Marker Nieuws indexpagina