naar Marker Nieuws indexpagina
Waterland en FC Volendam... Richard de Weijze
woensdag 24 juli 2019 / Omroep PIM
Woensdag 24 juli had Patty de Jong, aan de haven van Marken, een interview met Richard de Weijze, bestuurslid PR & Operatie van FC Volendam, over de plannen om de FC weer naar de Eredivisie te loodsen. Het nieuwe bestuur haalde met Wim Jonk een grote naam binnen als nieuwe hoofdtrainer. Om de stap naar de Eredivisie te maken is de club een spelersparticipatiefonds gestart.
 
Het plan
"Het plan met het spelersparticipatiefonds is tweeledig", aldus de Weijze. "Met het geld halen wij spelers binnen die ons gaan helpen, om de stap te maken naar de Eredivisie. De investeerders, die dus het geld hebben ingelegd, ontvangen bij de verkoop van een speler 60% van de netto transfersom terug. Dit wordt dan naar rato onder hen verdeeld".
 
Oude tijden herleven
Niet alleen in Volendam leeft het binnen de gemeenschap, ook op Marken. "Ik spreek nog al eens wat mensen en die denken met plezier terug aan de tijd dat je op zondag met het 'Volendammer bootje' naar de overkant ging om een Eredivisie wedstrijd te bekijken. Dat willen we terug!", aldus De Weijze. Er zijn meerdere mogelijkheden om mee te doen en niet alleen voor de meer vermogende particulieren of bedrijven. "Er zijn vriendengroepen die samen hebben gelapt, om op die manier hun steentje bij te dragen aan de wederopbouw van de FC". 
 
Interesse?
Via www.fcvolendam.nl/fonds kun je alle informatie lezen. Natuurlijk kun je Richard ook persoonlijk benaderen via de e-mail: richard.deweijze@fcvolendam.org of telefonisch via 06-29571030.
Interview : Patty de Jong / Camera : Peter Hoins

Bron: Omroep PIM, zaterdag 3 augustus 2019

naar Marker Nieuws indexpagina