naar Marker Nieuws indexpagina
Droogte inspectie en herstel van scheuren omringdijk Marken
Woensdag 14 augustus wordt gestart met het repareren van een twintigtal scheuren
Scheuren zijn gemarkeerd met witte verf
 
In verband met neerslagtekort is de omringdijk van Marken, net zoals vorig jaar, ge´nspecteerd op de aanwezigheid van droogtescheuren. Waterkeringsdeskundigen hebben de kleidijk ge´nspecteerd en metingen verricht. Tijdens de inspectie zijn op de zuidelijke en westelijke dijk scheuren geconstateerd en met witte verf gemarkeerd.

Op woensdag 14 augustus 2019 wordt gestart met het repareren van een twintigtal scheuren, dit wordt gedaan door ze te vullen met een grondmengsel van zand, turf en teelaarde. De scheuren zijn niet direct alarmerend, maar worden preventief gedicht. In verband met de belasting van de dijk zal voor het herstel gebruik gemaakt worden van licht materieel om de benodigde grond bij te rijden. Gestart wordt vanaf de vuurtoren richting de Rozewerf / Provincialeweg N518, vervolgens Provincialeweg N518 naar de haven en daarna de overige delen.

Gedurende de komende weken zal er iedere veertiendagen een nieuwe inspectie gedaan worden, eventueel gevolgd door herstel, om de staat van de dijk goed in beeld en conditie te houden.
 

Bron: SPIE, zondag 11 augustus 2019

 

Bron: NH Nieuws, maandag 12 augustus 2019

naar Marker Nieuws indexpagina