naar Marker Nieuws indexpagina
Klipperbrik ‘Morgenster’ op Marken
 
Klipperbrik ‘Morgenster’ is afgelopen middag gearriveerd op Marken. Onder begeleiding van de reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) van station Marken, werd het zeilschip veilig de haven ingeloodst.
 
Aan boord waren 34 Russische opvarenden en Tess Zondervan uit Marken. Zij heeft de afgelopen vier jaar gewerkt op de klipperbrik.
 
De Protestantse Gemeente van Marken, heeft de volledige bemanning uitgenodigd voor een bezoek in de Grote Kerk aan de Kerkbuurt op Marken. Tijdens dit bezoek heeft Sebastiaan van der Pluijm de muzikale omlijsting verzorgd, door op het kerkorgel te spelen. Vervolgens werd er in gebouw ‘Hoog’  koffie/thee aangeboden aan de gasten van de ‘Morgenster’,
 
Na het bezoek aan de Grote Kerk was er tijd ingeruimd voor ‘Open Schip’. Een ieder had de mogelijkheid om het schip te bekijken tussen 16.30 en 18.30 uur.
 
Als u nog eens wil meevaren met de 'Morgenster', u kunt nog vakantiereisjes boeken met dit zeilschip naar de Canarische Eilanden en Middellandse zeegebied.
 

** Op de Gouwzee **

** In de Marker haven **

 Waar is de 'Morgenster' nu (MarineTraffic.com)? 

Bron: PepProductions, vrijdag 23 augustus 2019

naar Marker Nieuws indexpagina