naar Marker Nieuws indexpagina
Begraafplaats op Marken wordt weer eerbiedige plek
Gemeente Waterland reageert adequaat op klachten van Eilandraad en bewoners
 
Vele mensen op Marken hebben het misschien reeds gehoord en/of gezien, op de algemene begraafplaats aan de Buurterstraat op Marken wordt hard gewerkt om de aanwezigen bomenpartijen te fatsoeneren. Reeds een paar dagen staat daar een auto van de gemeente Waterland met een houtversnipperaar, maar wie zijn daar bezig?
 
De twee mensen die daar aan het werk zijn, heten Jordy en Lars. Sinds februari 2018 zijn zij in dienst bij de afdeling groenvoorziening van de gemeente Waterland en het zijn twee boomexperts.
 
De twee hebben ook hele goede ideeën voor de algemene begraafplaats op Marken. “Door bepaalde beplanting weg te halen, creëren we rust tussen het bosplantsoen en de begraafplaats. Een goed contrast tussen rust en wild”.
 
Het onderhoud van de begraafplaats was de laatste jaren wat achter gebleven en daar wordt nu een inhaalslag mee gemaakt. Door een verzoek van de Stichting Eilandraad Marken en vele bewoners op Marken aan de gemeente Waterland, werd het ‘project’ begraafplaats adequaat opgepakt en wordt deze laatste rustplaats weer een eerbiedige laatste rustplaats.
 
Boomexperts Jordy en Lars

Bron: PepProductions, woensdag 25 september 2019

naar Marker Nieuws indexpagina