naar Marker Nieuws indexpagina
Zaterdag 26 oktober ringslang broeihopen onderzoeken
Van Waterland tot Marken
 
Beste ringslangliefhebbers,
 
Hebben jullie weer zin in een mooie dag buiten werken met een enthousiaste groep mensen? En daarna met een rozig en voldaan gevoel weer naar huis? Help dan op zaterdag 26 oktober aanstaande met het onderzoeken van broeihopen voor ringslangen van Waterland tot Marken. We gaan dan kijken of de, ruim 30 broeihopen voor ringslangen die in het voorjaar zijn aangelegd ook echt gebruikt zijn om eieren in af te zetten. Het is elk jaar weer een verrassing wat dat oplevert en of het record van vorig jaar, ruim 2000 eieren, wordt verbroken.
 
Vanaf 08:45 uur staat de koffie klaar in het gebouw van Stadswerk aan de Volendammerweg 310, 1027 EA Amsterdam. Om 09:00 uur gaan de verschillende groepen op pad en tussen de middag staat er een heerlijke lunch voor iedereen klaar. In de middag worden de laatste hopen aangelegd en rond 16.00 uur kan er onder het genot van een hapje en drankje nog worden nagepraat.
 
Gereedschap en handschoenen worden door Gemeente Amsterdam ter beschikking gesteld. Zelf stevige schoenen of laarzen aan en kijk even naar het weer voor passende kleding die tegen een stootje kan. We hopen natuurlijk dat jullie weer allemaal meehelpen!!!
 
In verband met de lunch graag aanmelden bij s.kuckulus@amsterdam.nl tot en met donderdag 10 oktober.
Daarna bij Fred f.haaijen@amsterdam.nl.
 
Groene groet namens de ringslangwerkgroep Waterland Oost,
 
Silvia Kuckulus
 

Bron: Gemeente Amsterdam, maandag 7 oktober 2019

naar Marker Nieuws indexpagina