naar Marker Nieuws indexpagina   /   naar Fotoboek
Marken doneert bijna zes ton aan kleding voor actie ‘Mensen in Nood’
 
De kledingactie ‘Mensen in Nood’ werd afgelopen zaterdag voor de 44ste keer georganiseerd op Marken door Eef Visser en Nelie Springer-Zeeman. Met vele vrijwilligers werd er in twee uurtjes bijna zes ton aan kleding opgehaald op Marken voor een goed doel van ‘Mensen in Nood’. Dit jaar is er veel aandacht voor Jemen, waar ‘Mensen in Nood’ hulp biedt aan de meest kwetsbare mensen. Voor hen dreigt de hongerdood het eerst.
 
Rond de klok van tien verzamelden de vele vrijwilligers zich in het onderkomen van de duivenvereniging ‘Door Vriendschap Sterk’ aan de Boxenring. De (lege) vrachtwagen, waarmee de kleding later werd meegenomen naar het landelijke verzamellocatie in Udenhout in Brabant, was reeds gearriveerd.
 
De ochtend werd (traditioneel) geopend met koffie en wat lekkers voor alle medewerkers. Vervolgens sprak organisator Eef Visser de aanwezigen toe. Eef bedankte alvast de vele vrijwilligers voor hun inzet en natuurlijk de duivenvereniging voor het belangeloos beschikbaar stellen van de ruimte aan de Boxenring voor de jaarlijkse actie. Het is altijd een huis-aan-huis-actie. Marken wordt door Eef en Nelie tevoren in buurten verdeeld en iedere chauffeur kreeg een buurt toebedeeld en vrijwilligers lopen daarna mee om alles langs de deuren op te halen. Met een miezer regentje kon na deze opening het ophalen van de kleding beginnen. De kleding was door de inwoners van Marken in zakken gestopt en langs hun woning neergezet. Het ophalen gebeurde middels auto’s met aanhangers en busjes, die de opgehaalde kleding naar de vrachtwagen op de bussenparkeerplaats brachten.
 
Rond kwart over twaalf vertrok chauffeur Jan-Willem met z’n vrachtwagen, met bijna zes ton kleding, van Marken.
 
´Mensen in Nood´ is een actie, welke jaarlijks, meestal in de maand oktober, op Marken wordt georganiseerd. Een actie die goed is voor de kledingkast, de kledinghandel, het milieu en de vele mensen in de Jemen, waar Cordaid (Mensen in Nood) samen met de lokale Jemini-partnerorganisatie Yamaan zorgt voor de distributie van dekens en kleding voor de winterperiode. Ook delen ze hygiënepakketten uit met daarin zeep, wasmiddel en damesverband. Zo worden ziektes zoals cholera voorkomen of beperkt. Tevens bieden ze deze kwetsbare mensen voedselbonnen en geld voor onderdak.
 
De kleding was door de inwoners van Marken in zakken gestopt en langs hun woning neergezet    
  organisator Eef Visser spreekt de vrijwilligers toe  
  Walter krijgt z'n wijkbriefje  
  Trijntje Appel regelde de koffie  
En wat lekkers........ Chauffeur Jan-Willem en Eef Visser  
  Martinus brengt in Marker klederdracht een kledingzak bij de vrachtwagen  

 

 www.samskledingactie.nl 

 

 www.samskledingactie.nl 

Bron: PepProductions, zaterdag 12 oktober 2019

naar Marker Nieuws indexpagina   /   naar Fotoboek