naar Marker Nieuws indexpagina
Grote Nederland kerstbal verhuist van Marken naar Maassluis
 
Margo Boers uit Barenbrecht beschildert al jaren kerstballen met allerlei bekende gebouwen, bruggen, vuurtorens et cetera uit elke provincie van Nederland. Dit doet ze niet alleen op ‘normale’ kerstballen, maar ze heeft ook één ‘aparte’ kerstbal genaamd ‘Grote Nederland kerstbal’, met ook bekende plaatjes van Marken. Deze bal hangt sinds vrijdag 8 maart 2019 op het Informatiepunt van Stichting Promotie Waterland aan de haven van Marken.
 
Vanmiddag heeft Margo Boers de kerstbal weer opgehaald en verhuist de kerstbal naar het Museum Maassluis in Maassluis, waar deze dan te bewonderen is tijdens een tentoonstelling met tal van bijzondere kerstballen.
 
In de maand december organiseert Museum Maassluis. in samenwerking met Margo Boers, een aantal workshops speciaal voor kinderen!  Onder haar begeleiding gaan de kinderen hun eigen kerstbal beschilderen.
 
Namens de Stichting Promotie Waterland, heeft Trijntje Visser de Grote Nederland kerstbal weer overhandigd aan Margo.
 
Margo kwam niet alleen naar Marken om de Grote Nederland kerstbal op te halen, maar ze heeft ook nieuwe voorraad Marker kerstballen gebracht bij cadeauwinkel  't Marker Beertje aan Het Rietland op Marken.
 

Bron: PepProductions, vrijdag 18 oktober 2019

naar Marker Nieuws indexpagina