naar Marker Nieuws indexpagina
Vrijwilligers steken de handen uit de mouwen tijdens speeltuinwerkdag
Najaarseditie staat traditiegetrouw in het teken van het winterklaar maken
Een aantal vrijwilligers, jong en oud, staan niet op de groepsfoto. Ze waren even bij de 'pupil van de week' kijken
 
Het bestuur van de Stichting Speeltuin Marken en een grote groep trouwe vrijwilligers, van jong tot oud, hebben afgelopen zaterdag de speeltuin aan de Zuiderzeeweg op Marken onder handen genomen. Deze najaarseditie van de speeltuinwerkdag staat traditiegetrouw in het teken van het winterklaar maken.
 
De weersomstandigheden waren ideaal en gingen de vrijwilligers met de jaarlijks terugkerende snoei- en groenwerkzaamheden enthousiast  aan de slag. Dit jaar werd de speeltuin helaas door een hardnekkige plant met doorns geteisterd. Deze plant en zijn wortelstelsel had zich door de gehele speeltuin verspreid en zorgde voor extra inzet van de vrijwilligers bij het onkruidvrij en veilig maken van de speeltuin. De valveilige ondergronden zijn daarna gegaliseerd en zien er weer netjes uit.
 
Tijdens deze speeltuinwerkdag werd ook het noodzakelijke kleine onderhoud aan de speeltoestellen uitgevoerd. De loopton is gereviseerd en teruggeplaatst. Het bestuur heeft besloten om het grote klimtoestel te gaan vervangen vanwege het vele onderhoud die dit speeltoestel de afgelopen jaren nodig heeft gehad. Daarom is tijdens deze dag het bestaande toestel al verwijderd, zodat binnenkort de voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden.
 
De Stichting Speeltuin Marken bestaat in april 2020 alweer vijftien jaar! Het nieuwe klimtoestel wordt rond deze mooie mijlpaal feestelijk onthult. Nadere berichtgeving wordt te zijner tijd via diverse kanalen gecommuniceerd.
 
Het bestuur was weer zeer blij met de grote opkomst vrijwilligers. De Marker speeltuin ziet er weer netjes uit!
 
Met heel veel dank aan Pieter de Groot
Speeltuin Marken

Bron: PepProductions, zondag 27 oktober 2019

naar Marker Nieuws indexpagina