naar Marker Nieuws indexpagina
Echtpaar Schipper-De Waart zestig jaar getrouwd
29 oktober 1959 - 29 oktober 2019

Het bruidspaar Jan Schipper & Grietje de Waart werd op hun trouwdag vereerd met een bezoek van onze burgemeester mevrouw Kroon. Van ons koningspaar en de Commissaris van de Koning van Noord-Holland mochten zij ook een felicitatie per brief ontvangen.
 
Het paar trouwde op 29 oktober 1959. Beiden zijn geboren op Marken. Jan op 11 juni 1934 en Grietje op 15 maart 1935. Zij gingen in 1959 wonen in hun mooie huisje aan de Kets (‘De Salon’). Daar werden hun twee zoons geboren. In november 1966 verhuisden zij naar hun huidige woning op Kerkbuurt 196 en daar kwamen twee dochters ter wereld.
 
Jan Schipper ging als dertienjarige jongen naar de logger, om haring te vangen en het haring schoonmaken is hij nog steeds niet verleerd. Al snel daarna ging hij varen op de binnenvaart bij Esso Nederland.  Daar heeft hij tot zijn pensioen gewerkt, met een korte onderbreking, waarin hij kraanmachinist was en meewerkte aan de wederopbouw van Zeeland na de watersnoodramp van 1953.
 
Grietje de Waart heeft gewerkt in de kruidenierszaak van haar ome Cee, de Spar. Zij kon dan ook hoofdrekenen als de beste. Daarna heeft ze zich volledig op de opvoeding van de kinderen gestort. 
 
Het paar heeft inmiddels negen kleinkinderen, die graag bij ze langskomen en daar genieten ze met volle teugen van.
 
Jan Schipper heeft in april 2015, met medewerking van de Marker feestband ‘De Kokosmakronen’, ook een CD opgenomen, maar hij treedt tegenwoordig alleen nog op in besloten kring.

De feesttaart Burgemeester Kroon feliciteert de heer Schipper
Burgemeester Kroon feliciteert mevrouw Schipper Grietje Schipper toont het boeket van de gemeente Waterland
  De felicitatiebrieven van het Koningspaar (links) en de CdK van Noord-Holland
De huiskamer zat gezellig vol met kinderen en kleinkinderen
Jan Schipper wordt door Omroep PIM geïnterviewd in z'n hobby ruimte "Dit is de Esso Nederland 72, een olietanker, hier heb ik op gevaren"
Grietje Schipper geeft uitleg over de foto op de feesttaart Uiteraard hangt de Nederlandse vlag in top

Bron: PepProductions, dinsdag 29 oktober 2019

naar Marker Nieuws indexpagina