naar Marker Nieuws indexpagina
Wereldwinkel in de hal van de Patmoskerk
zaterdag 2 & zondag 3 november 2019
 
In het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 november staat stichting Ronoylion met de Wereldwinkel in de hal van de Patmoskerk.
 
Er zijn 3 openingstijden:
* zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur
* zondag na de kerkdienst
* zondagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur  
               
Op  zaterdagmiddag is er ook een koffiehoekje aanwezig om gezellig even neer te strijken. Met het oog op Sinterklaas hebben we  weer een collectie speelgoed, waaronder allerlei kinderboekjes, (ook kerst), reken- en telspelletjes, houten speelgoed, schrijfmateriaal, poppenhuis meubeltjes, enz. Naast allerlei kleine kadootjes is er een kersttafel met diverse kerstartikelen waaronder kinderboeken met het kerstverhaal, kaarsen, kerststalletjes en allerlei andere cadeaumogelijkheden, speciaal gericht op de komende Kerst.
 
Ook is er een collectie kerstkaarten aanwezig in allerlei soorten. En uiteraard maken Max-Havelaar-produkten zoals thee, honing, chocola en dergelijke ook weer deel uit van de stand.
 
Onderdeel van deze verkoop zijn ook weer de beroemde vogeltaarten van Janny de Haan om de winterse tuin aantrekkelijk te maken voor de vogels. Janny maakt deze taarten in allerlei soorten en maten om met de opbrengst onze projecten in de Filippijnen te steunen.
 
Alle producten uit de Wereldwinkel  komen van kleine producenten uit ontwikkelingslanden die met de vervaardiging ervan in hun levensonderhoud voorzien. De producten worden thuis gemaakt, in groepsverband in werkplaatsen of in kleine fabriekjes. Door de afzet via de Wereldwinkel kunnen deze producenten een menswaardig bestaan opbouwen. Bovendien wordt met de winst op de producten vaak ook door en binnen de groep een kleinschalige vorm van sociale voorzieningen opgezet.
 
De opbrengst van dit weekend wordt gebruikt om een drinkwatersysteem aan te leggen in drie dorpen op het eiland Mindanao waar groot gebrek aan water is.
 

Bron: Eef Visser, donderdag 31 oktober 2019

naar Marker Nieuws indexpagina