naar Marker Nieuws indexpagina
Jan Sijmen & Neel delen kerstboompjes uit in Swaensborch
Voor het derde jaar op rij werden bewoners verrast met een boompje
Jan Sijmen Roos en Neel Huurman-Zeeman met alle collega's van de ABN Amro Bank
Traditiegetrouw bezorgen medewerkers van ABN AMRO de dagen voor kerst een boompje bij eenzame ouderen door het hele land, als lichtpuntje in de donkere decembermaand. Deze keer voor het vijftiende jaar op rij. Jan Sijmen Roos en Neel Huurman-Zeeman hebben vanmiddag met een aantal collega's van ABN Amro Bank boompjes uitgedeeld in verzorgingshuis 'Swaensborch' in Monnickendam.
 
Aandacht voor elkaar
Veel ouderen zijn alleen en krijgen maar zelden bezoek. December voelt voor hen extra eenzaam, omdat iedereen de feestdagen met vrienden en familie doorbrengt. Om verlichting te brengen in het sociale isolement van deze ouderen, organiseert ABN AMRO Foundation al vanaf 2004 de ‘Kerstengel actie’. Samen een boom optuigen én de tijd nemen om onder het genot van een kopje thee of koffie een praatje te maken. Een klein moment van warmte en aandacht, dat bijzonder gewaardeerd wordt door zowel de ouderen als de collega’s van ABN AMRO.
 
Verzorgingshuis Swaensborch
De afgelopen twee jaar brachten Jan Sijmen Roos en Neel Huurman-Zeeman, beiden werkzaam bij ABN AMRO, samen met een aantal collega's, kerstboompjes in Verzorgingshuis ‘Swaensborch’ te Monnickendam. Ook dit jaar werden dertig bewoners van het verzorgingshuis blij gemaakt met een opgetuigd (geïmpregneerd) kunstkerstboompje, geschonken door ABN AMRO.
 
De bewoners die een boompje kregen, waren vooraf geselecteerd door de activiteitenbegeleider van het verzorgingshuis. De medewerkers van ABN AMRO arriveerden rond de klok van drie in de middag, waarna zij meteen aan de slag gingen. Er werd ook voor de vrolijke noot gezorgd. In de huiskamer van mensen met dementie ‘De Stegh’ werd door middel van gitaarmuziek en een collega zanger, kerstliedjes met de bewoners gezongen.
 
Dit jaar werd er ook een houten hanger uitgedeeld, beschilderd door basisschoolkinderen. Dit is een pilot project van de ABN AMRO Foundation met twee Jeugdeducatiefonds partnerscholen. Via deze hanger wil ABN AMRO de jongste generatie een mooie kerstwens laten doorgeven.
Ivan zorgde op gitaar voor een vrolijke noot Een ABN Amro kerstbal hangt ook in de boom
Jan Sijmen heeft de boom bij Sijtje Pereboom opgetuigd
De kerstboom bij Luutje Kes-Schouten op de kamer De kerstboom bij Sijtje Pereboom-Uithuisje op de kamer
Een staatsiefoto met de Marker ABN Amro medewerkers  
(door de AVG mochten niet alle foto's van bewoners worden gepubliceerd)

Bron: PepProductions, dinsdag 10 december 2019

naar Marker Nieuws indexpagina