Karakteristieken & Foto's:  S.V. Marken - Aalsmeer
Seizoen 2019-2020, zaterdag 14 december 2019, uitslag 0 - 2
Alweer de laatste (thuis)wedstrijd voor de winterstop, met volgende week nog de resterende 67 minuten van de gestaakte wedstrijd HBOK - SV Marken, werd er rond half drie afgetrapt tegen het gedegradeerde Aalsmeer. De omstandigheden waren niet best, harde wind schuin over het veld en (erg) veel regen, wat het veldspel behoorlijk zou beïnvloeden. Bij Marken ontbraken Arno Boes en Patrick Bond wegens blessures maar verder was de opstelling gelijk aan de afgelopen weken.

De eerste dreiging in de begin fase was van Aalsmeer met een uitbraak gevolgd door een schot voorlangs van Cornelis Vlasbloem waaruit de eerste en enige corner van Marken kwam. Het eerste gedeelte was rommelig van beide kanten, mede door het slechte weer, waarin van goed voetbal of mogelijkheden geen sprake was. Pas halverwege het eerste bedrijf waren de gasten weer dreigend met een diagonale vrijetrap en een uitbraak die prima werd verdedigd. Ook Marken was kansrijk met een doorbraak van Jeffrey Schilder die goed werd opgevangen door de stugge verdediging van Aalsmeer. De wedstrijd bleef matig waarin Aalsmeer het iets betere veldspel liet zien  en een schietkans kregen die Jeffrey Koreman uitstekend stopte. In de slotfase was Marken tot twee keer toe dreigend met een diepe bal van Erik Teerhuis op Jeffrey Schilder zonder resultaat en werd een schot van Ramon Veerman geblokt. Zonder tijd bij te tellen floot de scheidsrechter voor het einde van deze toch wel moeizame eerste helft zonder doelpunten.

Beide ploegen kwamen ongewijzigd en hopelijk wat opgedroogd en opgewarmd uit de kleedkamers. De begin fase was nogal flitsend, in de eerste minuut schoot Aalsmeer van afstand net naast, gevolgd door een vrije schietkans van Jeffrey Schilder maar in de 48ste minuut kwam Aalsmeer op voorsprong. Vanaf de achterlijn werd de bal voor het doel gewerkt en door Sander Aznar Martinez van dichtbij binnen geschoten 0-1. Een minuut of vijf later zette Marken een prima aanval op maar het ontbrak aan het slotakkoord om weer op gelijke hoogte te komen.  Aalsmeer kreeg diverse mogelijkheden met de meest dreigende een kopbal uit een corner op de bovenkant van de lat maar gescoord werd er niet.  Marken kon hier aanvallend vaak met te weinig mensen vrijwel niets tegenover zetten. Een kwartier voor tijd werd Roy Honingh ingebracht voor Jeffrey Schilder maar dat hielp ook al niet. Rond de 80ste minuut kwam Luke de Waart binnen de lijnen voor Sebastiaan Peereboom om de aanval te versterken en Dominic Zeeman mocht de slotminuten volmaken i.p.v. Cornelis Vlasbloem. In de blessuretijd maakte Aalsmeer zelfs nog 0-2 uit een counter met twee spelers die door Jordy de Groot langs keeper Jeffrey Koreman werd geschoten. Na een kleine 3 minuten blessuretijd floot de onopvallend en uitstekend leidende scheidsrechter van der Wielen voor het einde van deze, mede door het slechte weer, teleurstellende wedstrijd.
Volgende week zaterdag 21 december staat wedstrijd HBOK – SV Marken nog op het programma met de resterende 67 minuten, aanvang 14.30 uur