Karakteristieken & Foto's: HBOK - S.V. Marken
Seizoen 2019-2020, zaterdag 21 december 2019, einduitslag 1-2
Wat voorafging
Vijf over half drie werd er afgetrapt tegen het (zeer) sterk geachte HBOK uit en in Zunderdorp. Het grasveld lag er redelijk goed bespeelbaar bij en de omstandigheden op dit open terrein waren redelijk. Bij Marken ontbrak Patrick Bond wegens een blessure, startte Tijs Klaver als een van de verdedigende middenvelders en Jeffrey Schilder in de aanval.

Al in de 7de minuut was er dreiging van de thuisploeg met een diagonaal schot vanaf de linkerkant die maar net voorlangs ging. Uit de tegen aanval in dezelfde minuut kwam Marken op voorsprong. Ramon Veerman speelde zich aan de linkerkant prima vrij en gaf de bal op Sebastiaan Peereboom die vervolgens met een diagonale pass de opgekomen Rene Commandeur bereikte en bij de tweede paal de 0-1 kon binnen schieten. Een minuut of vijf later was HBOK alweer dichtbij de gelijkmaker maar de kopbal uit een voorzet van rechts ging net over de goal. HBOK drong sterk aan en Marken kwam daardoor maar moeizaam vanaf de eigen helft. Halverwege het eerste bedrijf kreeg Niek van Diepen de bal niet onder controle en werd de bal tot corner verwerkt, de vijfde al in deze korte fase. In de 23ste minuut kwam HBOK, terecht gezien het spelbeeld, op gelijke hoogte. Bij een aanval over de linkerkant gleed Erik Teerhuis uit op het natte grasveld en werd een prima aanval over meerdere schuiven door de midden afgerond 1-1. De wedstrijd verliep tot dit moment in een hoog tempo waarin HBOK meer dan uitstekend veldspel op de mat legde. Maar helaas raakte de scheidsrechter in de 25ste minuut dermate geblesseerd dat hij niet verder kon. Nadat hij een minuut of vijf behandeld was door de verzorgers werd besloten de wedstrijd te staken en niet op vervanging te wachten.

Kort wedstrijdverslag
Vandaag, 21 december, het restant van de gestaakte wedstrijd op 7 december jongstleden. Met de klok op 23 minuten werd er begonnen met een ingooi van Marken op de helft van HBOK. Bij Marken was er een mutatie in de basis elf, Luke de Waart startte in plaats van Ramon Veerman.

Binnen vijf minuten spelen kreeg Marken al een levensgrote kans toen Luke de Waart uit een prima aanval vrij voor de goal werd gezet. Een minuut later was Rene Commandeur dichtbij een score maar kwam net iets tekort. HBOK was in de slotfase een aantal keren zeer dreigend met afstandsschoten en een mogelijkheid van dichtbij werd door keeper Jeffrey Koreman overgetikt. Na twee minuten blessuretijd, dus totaal 25 minuten spelen, floot scheidsrechter E. Dam voor de rust.

Marken kwam ongewijzigd uit de kleedkamer en het eerste kwartiertje gebeurde er vrijwel niets voor de beide doelen. De thuisploeg leek iets dreigende maar dat kwam ook omdat Marken zich terug liet dringen. Nog net binnen het uur spelen was Marken tot twee keer toe dichtbij een goal. Eerst werd een schot van Luke de Waart tot corner verwerkt en uit deze corner werd de bal net over het doel gekopt. In de 63ste kopte Marken uit een corner nog net naast maar een minuut later was het wel raak. Rene Commandeur rondde een individuele actie met een diagonaal schot prima af 1-2. Na deze bevrijdende goal was het de beurt aan de thuisploeg met een paar kleine mogelijkheden en raakte Marken de grip op de wedstrijd een beetje kwijt. In de 78ste minuut kwam Ramon Veerman in het veld voor Luke de Waart om weer meer grip op de wedstrijd te krijgen maar de lukte niet erg. Twee minuten voor het einde van de officiële speeltijd kroop Marken door het oog van de naald toen een snoeihard schot van dichtbij via de keeper en de paal het veld weer insprong. Ruim in de blessuretijd ging een gevaarlijk schot van HBOK maar net voorlangs maar Marken bleef geconcentreerd verdedigen en bezweek niet. In de 95ste minuut floot scheidsrechter E. Dam eindelijk voor het einde van de wedstrijd en waren de kostbare 3 punten veiliggesteld. Een prima resultaat om de winterstop mee in te gaan.

Zaterdag 25 januari 2020 gaat de competitie weer verder met de wedstrijd uit tegen Purmersteijn dat op dit moment de ranglijst aanvoert.

Wens ik jullie alle prettige feestdagen en een gezond 2020.