naar Marker Nieuws indexpagina
Kerstboomverbranding op Marken (video)
zaterdag 4 januari 2020 / Omroep PIM
Net als ieder jaar staat op Marken de eerste zaterdag van het jaar in het teken van de jaarlijkse kerstboomverbranding.
 
Marken beschikt over de luxe dat ze op meerdere locaties de kerstboomverbranding kunnen organiseren. Het ene jaar is dat op de dijk bij de Minnebuurt en het andere jaar op het schelpenstrandje naast de haven. Dit jaar stond voor beide locaties de wind niet gunstig waardoor er werd uitgeweken naar de dijk ter hoogte van de Patmoskerk.

Coördinatie lag wederom in handen van de vrijwillige brandweer van Marken. Zij zorgen er elk jaar voor dat de kerstboomverbranding op een veilige en gecontroleerde manier plaatsvindt. Toch doen ze dit niet alleen, de kinderen van Marken zijn de afgelopen week druk in de weer geweest om alle kerstbomen naar hun eigen tuin te slepen. Al die bergen kerstbomen werden zaterdagmiddag door de brandweer per aanhanger naar de dijk gebracht. Omdat het er zo veel waren stroopten de kinderen ook hun mouwen op en sleurden ze zo alle kerstbomen de dijk op.
 
Eenmaal aangekomen op de dijk stond brasserie De Taanketel de kinderen op te wachten met warme chocolademelk en kregen ze voor elke ingeleverde boom een kwartje voor in hun spaarpot. En de meegekomen ouders werden getrakteerd op heerlijke glühwein, waarna een ieder ook dit jaar weer een mooie kerstboomverbranding mocht aanschouwen.
Camera & Interviews: Thomas de Groot
 

Bron: Omroep PIM, dinsdag 7 januari 2020

naar Marker Nieuws indexpagina