naar Marker Nieuws indexpagina
Zereiderpad krijgt nieuwe lantaarnpalen
Vanaf maandag 17 februari worden deze geplaatst en van LED verlichting voorzien
Het heeft allemaal even geduurd maar eindelijk is het zover: de karakteristieke lantaarnpalen aan het Zereiderpad, tussen de Walandweg en de Rozewerf worden vervangen en (natuurlijk) van LED verlichting voorzien.
 
Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) heeft vorig jaar geprobeerd de lantaarns schoon te maken maar dat bleek onbegonnen werk. Daarnaast werd geconstateerd dat ze niet alleen vies waren maar deels ook stuk. Bovendien waren de palen van diverse materialen gemaakt: naast de oorspronkelijke houten palen waren er ook aluminium en zelfs plastic palen bij.
 
Het hoogheemraadschap heeft toen besloten om het in één keer goed te doen en allemaal nieuwe lantaarnpalen te plaatsen. Natuurlijk waren deze niet ergens op voorraad: ze zijn speciaal voor Marken vervaardigd. Nu zijn ze klaar en vanaf maandag 17 februari aantaande worden ze geplaatst.
 
Op vierkante, houten, groene palen staan straks nieuwe 'historische' lantaarns te stralen. De aannemer verwacht de werkzaamheden binnen een week af te ronden maar de kans is aanwezig dat er tot het einde van de maand aan de vervanging wordt gewerkt. En zo wordt Marken weer een beetje mooier.
Deze lantaarnpalen zijn 'op'

Bron: PepProductions / Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, donderdag 6 februari 2020

naar Marker Nieuws indexpagina