naar Marker Nieuws indexpagina
Bewoners enquête voor profielschets nieuwe burgemeester
Bewoners en ondernemers kunnen meedenken over het  profiel van de nieuwe burgemeester
Op de foto ziet u de raad en het college van Waterland met een grijze vlek op de plek waar de nieuwe burgemeester moet staan
 
Bewoners en ondernemers kunnen meedenken over het  profiel van de nieuwe burgemeester. Dit kan door de burgemeestersenquête in te vullen.
 
In de enquête kunnen zij aangeven welke vaardigheden en eigenschappen de nieuwe burgemeester volgens hen mee moet brengen naar Waterland.
De online enquête kan van donderdag 20 februari tot en met donderdag 5 maart 2020 online ingevuld worden.
Op www.waterland.nl/burgemeester vindt u de korte enquête. Bel de gemeente Waterland, 0299-658585, als u een papieren exemplaar wilt.
 
De uitkomsten van de enquête worden meegenomen in de profielschets die de vertrouwenscommissie, gevormd uit gemeenteraadsleden, gaat opstellen. In de profielschets wordt aangegeven wat voor gemeente Waterland is en welk type burgemeester daar het beste bij past. Belangrijk is daarbij ook wat de inwoners van Waterland van de nieuwe burgemeester verwachten? Welke accenten leggen zij en wat moet de burgemeester oppakken? Vandaar dat de gemeente er belang aan hecht dat veel mensen de enquête invullen. De uitkomsten van de enquête worden ook op de website van de gemeente Waterland  geplaatst.
 
Planning voor Waterland een nieuwe burgemeester heeft
Tot maandag 24 februari 2020 is Astrid van de Weijenberg waarnemend burgemeester.
Na maandag 24 februari 2020 benoemt de commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, een waarnemend burgemeester tot de nieuwe burgemeester geïnstalleerd is.
Donderdag 19 maart 2020 stelt de gemeenteraad de profielschets voor de nieuwe burgemeester vast in het bijzijn van de commissaris van de Koning. Op basis van de profielschets kunnen sollicitanten reageren op de vacature.
Waarschijnlijk in oktober 2020 spreekt de gemeenteraad de voorkeur uit voor een kandidaat en draagt de kandidaat voor bij de commissaris van de Koning.
Waarschijnlijk in december 2020 benoemt Koning Willem-Alexander de nieuwe burgemeester van Waterland.
 

Bron: Gemeente Waterland, woensdag 19 februari 2020

naar Marker Nieuws indexpagina