naar Marker Nieuws indexpagina
Eva Schipper tiende bij NK Supersprint / Pure Sprint
zaterdag 22 februari / Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam
 
Voor het eerst in 49 jaar (sinds het NK Sprint van 1971) was de Jaap Eden IJsbaan zaterdag weer het strijdtoneel voor een NK langebaanschaatsen. In Amsterdam werd het NK Pure Sprint verreden, een wedstrijd voor de snelsten over de kortste afstanden in het schaatsen, in een klassement over 100, 300 en 500 meter.
 
Waar overdag de weersomstandigheden bij vlagen zeer onstuimig waren, werd ook het avondprogramma zo nu en dan op plensbuien getrakteerd. Door de stormachtige wind sneuvelden de records dan ook bij bosjes. De oude baanrecords, waarvan sommige zelfs nog uit de jaren '90 stamden, werden stevig aangescherpt.
 
Het NK Supersprint / Pure Sprint is vanaf junioren C. Tot en met de junioren B wordt de Super Sprint gereden (2x 100 meter en 2x 300 meter). Vanaf junioren A rijdt men de Pure Sprint bestaande uit een 100 meter, 300 meter en 500 meter. Het NK Supersprint / Pure Sprint maakt onderdeel uit van de Sprint League.
 
Bij de junioren A ging de overwinning naar Isabel Grevelt, die records liet opschrijven op de 100 en 500 meter. Anna Boersma was de snelste op de 300 meter in een nieuw baanrecord.
 
Bij de junioren A reed ook Eva Schipper mee en werd uiteindelijk tiende. Bij de 500 meter had Eva wat pech met haar materiaal. Een veer van haar klapschaats schoot los en dan kan je niet meer goed afzetten.
 

Bron: Schaatsen.nl, zondag 23 februari 2020

naar Marker Nieuws indexpagina