naar Marker Nieuws indexpagina
Richard de Weijze en Sonny Sier versterken organisatie FC Volendam
Richard vanaf 1 mei 2020 operationeel directeur
In de interne organisatie van FC Volendam vinden binnenkort twee wijzigingen plaats. Het bestuur en de raad van commissarissen hebben besloten om Richard de Weijze te benoemen tot de nieuwe zakelijk directeur van de club. Daarnaast zal Sonny Sier per 1 april gaan werken als medewerker communicatie, content en media.
 
Richard de Weijze
De 43-jarige De Weijze volgt Tom Tol op die op dit moment operationeel directeur is. De functie van operationeel directeur zal vanaf het komend seizoen worden opgesplitst in een zakelijk directeursfunctie en een facilitair managersfunctie. De Weijze zal op 1 mei 2020 starten en vanaf 1 juli 2020 officieel in functie treden. Samen met Tol bekijkt het bestuur van FC Volendam de mogelijkheden voor verdere toekomstige samenwerking met elkaar.

Nadat De Weijze een aantal jaren perschef van het eerste elftal is geweest, is hij sinds juni 2018 bestuurslid van Het Nieuwe Oranje. Zijn bestuursfunctie komt te vervallen. De taken en verantwoordelijkheden worden door de andere bestuursleden overgenomen. De Marker werkt ruim 22 jaar bij ABN AMRO, waar hij verschillende manager-functies vervulde. Vanaf mei maakt hij dus de overstap naar het betaalde voetbal.
 
Sonny Sier
Met het aanstellen van Volendammer Sier, die op dit moment op vrijwillige basis actief is als perschef van het eerste elftal en het social media-team leidt, vertrouwt het bestuur van FC Volendam er op dat de communicatie van de club een professionaliseringslag zal krijgen. De 25-jarige Sier heeft inmiddels de nodige ervaring opgedaan in de sport- en communicatiewereld. Hij was onder meer werkzaam bij handbalvereniging HV KRAS/Volendam en Arko Sports Media. In die laatste rol verrichte Sier op dagelijkse basis werkzaamheden voor onder anderen de KNVB, KNLTB en NOC*NSF. De Volendammer blijft het aanspreekpunt voor media.

Bron: FC Volendam, zaterdag 29 februari 2020

naar Marker Nieuws indexpagina