naar Marker Nieuws indexpagina
Kerkdiensten op Marken worden via YouYube uitgezonden
Live-uitzending kerkdiensten Protestants Marken met beeld en geluid
 
 Vrijdagmiddag 13 maart besloten de moderamen van de Kerkenraad van de Protestantse Gemeente op Marken om de kerkdiensten tot 1 april 2020 niet door te laten gaan. Om daarmee een snellere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan. De invloed van die beslissing is groot. Het zou betekenen dat we als Christelijke gemeente tot aan Palmpasen het zonder de zondagse verkondiging van het evangelie moeten stellen.
 
Volgens ons is dat in deze tijd van snelle communicatie via YouTube en sociale media niet nodig. Daarom gaan we als Protestantse gemeente de kerkdiensten tot 1 april 2020 uitzenden via een zogenaamde live-uitzending vanuit de Grote Kerk op Marken. We beginnen op dezelfde tijd als we gewoon zijn. Het enige verschil is dat we met elkaar geen psalmen en liederen kunnen zingen. In plaats daarvan gebruiken we korte muzikale meditatieve momenten die door de organist van dienst worden verzorgd.
 
De live-uitzendingen met beeld en geluid kunnen via onderstaande stream worden bekeken. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om deze kerkdiensten digitaal met ons mee te vieren.
 
Zondag 15 maart 2020
Zondag is de derde zondag van de veertig dagen tijd. Voorganger Ds. H.Z. Klink.
 
 Liturgie zondag 15 maart 2020 
 

Bron: Protestants Marken, vrijdag 13 maart 2020

naar Marker Nieuws indexpagina