naar Marker Nieuws indexpagina
Marken heeft voor de eerste keer Kerk TV
Uitzending vanuit de Grote Kerk
 
Om een snellere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan hebben de moderamen van de Protestantse Gemeente op Marken besloten om geen kerkdienst door te laten gaan tot eind maart 2020.
 
De invloed van die beslissing is groot. Het zou betekenen dat Marken als Christelijke gemeente tot aan Palmpasen het zonder de zondagse verkondiging van het evangelie moeten stellen.
 
Maar dit soort situaties lijden ook tot creatieve oplossingen. Marken heeft al vele jaren Kerkradio en is vandaag (ook) gestart met een livestream via YouTube. De technische realisatie was in handen van Cees Zeeman.
 
De eerste uitzending vanuit de Grote Kerk aan de Kerkbuurt op Marken verliep via YouTube niet helemaal vlekkeloos, maar deze ‘hobbels’ hoopt Cees deze week te kunnen oplossen, zodat volgende week zondag, 22 maart, ook het geluid (synchroon) goed gaat. De kerkdiensten zullen dus tot 1 april 2020 niet alleen via de Kerkradio, maar ook via een live-uitzending worden uitgezonden.
 
Kijkcijfers
Maximaal keken er meer dan 100 personen tegelijk naar de uitzending via YouTube. Toch een aardig aantal, voor een begin van een experiment.   
 
De Kerkdienst zelf verliep zoals elke week, maar dan zonder zingen. Daarvoor in de plaats speelde organist Pieter Kaars uit Breukelen (gewoon) op het orgel. Predikant was Huib Klink uit Marken.
 
 Liturgie zondag 15 maart 2020 
Ouderling Anneke Commandeur staat 'gewoon' voor 'het Bordje' om de schriftlezing te doen
organist Pieter Kaars uit Breukelen

Bron: PepProductions, zondag 15 maart 2020

naar Marker Nieuws indexpagina