naar Marker Nieuws indexpagina
EBS heeft aangepaste dienstregeling vanaf donderdag 19 maart
De aangepaste dienstregeling komt overeen met de dienstregeling in de schoolvakanties
 
Door het stijgend aantal ziektemeldingen onder OV-personeel, in combinatie met het drastisch verminderd aantal reizigers, zullen de dienstregelingen van de meeste OV-bedrijven de komende periode aangepast worden.  Ook EBS past de dienstregeling aan.
Vanaf donderdag 19 maart geldt de aangepaste dienstregeling in regio Waterland.

De aangepaste dienstregeling komt overeen met de dienstregeling in de
schoolvakanties. Hou vanaf donderdag rekening met gewijzigde vertrektijden en lagere frequenties!
 
Buurtbussen rijden niet vanaf 17 maart
In verband met de Corona-epidemie zullen de buurtbussen in Waterland niet meer rijden. Vanaf 17 maart tot en met 6 april aanstaande.
 
In de bus: niet voor instappen
We vragen onze reizigers om tot nader order niet meer voor in de bus te stappen. Stap in bij de volgende deur en check daar in. Dat vermindert het aantal contactmomenten tussen chauffeur en passagiers. 
 
Betaal met OV-chipkaart, bankpas/PIN
* Tijdens controlerondes vragen we je om zelf je ticket/telefoon voor de kaartlezer te houden. Zo hoeven onze medewerkers voor het controleren van de tickets in de bus geen tickets en telefoons van de reizigers meer aan te nemen.
* Je blijft zelf verantwoordelijk voor het in- en uitchecken tijdens de reis.
 
We vragen je om zoveel mogelijk met  OV-chipkaart of bankpas/pin te betalen voor je vervoerbewijs. In de bus, maar ook bij service- en verkooppunten. Als het niet anders kan, kun je bij de verkooppunten wel met contant geld betalen. In dat geval vragen wij je om het geld op de toonbank neer te leggen. Ook wisselgeld wordt op de toonbank gelegd door onze medewerker.  Koop je een kaartje in de bus, dan legt de buschauffeur het kaartje op de betaaltafel.
We vragen alle reizigers om hun medewerking en begrip hiervoor.
 
OV Servicewinkel Amsterdam CS
Tot nader order zijn de NS-balies in de OV-servicewinkel op Amsterdam CS gesloten. Onze balie blijft vooralsnog wel open(dagelijks tussen 9.00- 17.00u). Voor service van NS kunnen klanten wel terecht bij de Balies aan de centrumzijde van het station.
 
Stopzetten abonnement
Vanwege de richtlijnen van de rijksoverheid maak je misschien geen gebruik van je maand- of jaarabonnement. In sommige gevallen kun je een deel van je aankoopbedrag terugkrijgen als je je abonnement voortijdig stopzet.
 
Voor het tussentijds stopzetten en eventuele restitutie gelden de productvoorwaarden van het abonnement.
Heb je je abonnement aangeschaft via OVshop.nl? Kijk dan op OVshop.nl voor de productvoorwaarden. Voor het stopzetten van je abonnement dien je contact op te nemen met OVshop.nl.
Heb je je abonnement gekocht bij een EBS-serviceloket (Purmerend Tramplein, Edam Busstation of de OV-servicewinkel op Amsterdam Centraal IJzijde), of bij één van de gele verkoopautomaten in de regio, kijk dan hier voor meer informatie.
Heb je je abonnement aangeschaft bij GVB, Connexxion of een ander bedrijf? Zij kunnen je meer informatie geven over het voortijdig stopzetten van een abonnement.
 
Schoonmaak
Speciale extra schoonmaakactiviteiten zijn in verband met verspreidingsrisico niet nodig. In het openbaar vervoer wordt tijdens de reguliere schoonmaak wel extra aandacht besteed aan de contactpunten zoals deurklinken en hoofdsteunen.  Daarnaast is er bijvoorbeeld extra aandacht voor het legen van prullenbakken.
 
De OV-sector wordt door de overheid en het RIVM op de hoogte gehouden van de situatie rondom het coronavirus. De OV-bedrijven trekken hier samen met de branchevereniging OV-NL in op. Als het gaat om maatregelen, volgen wij de lijn van de overheid en het RIVM. Zij zijn immers de experts en leidend op dit punt.
De opdrachtgevende overheden van het stad- en streekvervoer ondersteunen deze werkwijze van de vervoerbedrijven.
 
We vragen begrip voor  de maatregelen die we nemen en doen een beroep op de medewerking van onze reizigers.
 

Bron: EBS, maandag 16 maart 2020

naar Marker Nieuws indexpagina