naar Marker Nieuws indexpagina
Maatregelen dienstverlening gemeente Waterland
 
De Rijksoverheid heeft op zondag 15 maart 2020 aanvullende maatregelen genomen in verband met het Coronavirus. Dit heeft ook gevolgen voor de dienstverlening van de gemeente Waterland.
 
De balies van Publiekszaken zijn alleen open voor aanvragen die strikt noodzakelijk zijn en niet digitaal aangevraagd kunnen worden. U kunt alleen langskomen op afspraak. Vrije inloop is dus niet mogelijk. Bel om een afspraak te maken naar (0299) 658 585. Wij zijn op alle werkdagen van 09.00 uur tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar. De balies zijn van 09.00 uur tot 12.30 uur open. Op donderdagavond is er geen avondopenstelling.
 
Aanvragen via de website
Een aantal producten kan online aangevraagd worden. Houd echter rekening met een langere verwerkingstijd. Heeft u vragen, bel dan.
Bellen voor een afspraak
Voor een aantal diensten kunt u telefonisch een afspraak maken, indien de aanvraag strikt noodzakelijk is. Het gaat om de volgende diensten:
  • Paspoorten of ID kaarten (indien het reisdocument binnen twee weken verloopt)
  • Rijbewijzen (indien het rijbewijs binnen twee weken verloopt)
  • Geboorteaangifte (aangifte binnen 3 werkdagen)
  • Overlijdensaangifte (aangifte binnen 6 werkdagen)
  • Melding voorgenomen huwelijk/partnerschapsregistratie
  • Inschrijvingen vanuit het buitenland
Gratis huwelijken en partnerschappen
Gratis huwelijken en partnerschappen worden gesloten zonder speech en publiek. Wel mogen er maximaal 4 getuigen aanwezig zijn.
 
Naturalisatie en optie
Afspraken voor naturalisatie en optie worden uitgesteld. Bij vragen kunt u wel telefonisch contact opnemen.
 
Voorschriften
Uiteraard houdt de gemeente zich aan de voorschriften zoals die zijn geadviseerd door het RIVM. Dat vragen we ook aan onze bezoekers.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Betaal met pin.
  • Kom niet naar het gemeentehuis bij verschijnselen van verkoudheid, hoesten of koorts.
Milieustraat voorlopig gesloten
De Milieustraat aan de Van IJsendijkstraat 186 in Purmerend is voorlopig gesloten. Dat betekent dat inwoners niet meer zelf hun grofvuil weg kunnen brengen. Het is te druk op de Milieustraat om de veiligheid van medewerkers en bezoekers te kunnen garanderen.
 

Bron: Gemeente Waterland, woensdag 18 maart 2020

naar Marker Nieuws indexpagina