naar Marker Nieuws indexpagina
Roerige tijden in de apotheekwereld!
Uitleg van wat er speelt en wat er gaat veranderen
 
Ook  de apotheek op Marken heeft hier mee te maken. Wij proberen u uit te leggen wat er speelt en wat er gaat veranderen.
 
U heeft inmiddels wel vernomen dat onze groothandel niet alle medicijnen kan leveren. Dit heeft te maken met productie- en leveringsproblemen vanuit het buitenland. Hier hebben wij geen invloed op. Maar voor u kan het verwarrend en vervelend zijn elke keer een ander doosje.
 
De verzekeraar vergoedt bepaalde medicijnen. U zal dan moeten switchen naar het geneesmiddel van de fabrikant waar uw verzekering een contract mee heeft. Dit kan echter per maand wisselen. Zo blijft de zorg wel betaalbaar.
 
Tot nu toe konden we elke dag een bestelling plaatsen bij de groothandel maar ook dit gaat veranderen. Binnenkort mogen we nog maar 2x per week bestellen bij de groothandel.
Dat betekent voor u dat de medicijnen bijtijds besteld moeten worden en dat het langer kan duren voordat uw medicijnen klaar staan.
 
De voorraad wordt kleiner, dat betekent dat wij uw medicijnen niet op het laatste moment klaar kunnen maken als u te laat besteld. U helpt ons door zoveel mogelijk alle medicijnen tegelijk te herhalen.
 
Let u ook op wanneer u naar huis mag vanuit het ziekenhuis of na een bezoek aan een specialist en u moet dezelfde dag nog starten met een nieuw medicijn, dan raden wij u aan deze te halen bij de apotheek van het ziekenhuis.
 
Nog even voor de duidelijkheid.
 
Herhaalbriefjes inleveren:
In het weekend en maandag voor 15.30 uur, staat woensdag vanaf 16.00 uur klaar.
Op dinsdag voor 15.30 uur, staat vrijdag vanaf 16.00 uur klaar.
Op woensdag voor 15.30 uur, staat maandag vanaf 16.00 uur klaar.
Op donderdag voor 15.30 uur, staat dinsdag na 16.00 uur klaar.
Op vrijdag voor 15.30 uur, staat op woensdag vanaf 16.00 uur klaar.
De baxterrollen kunt u vanaf dinsdag ophalen.
 
Wij hopen dat u begrip heeft voor deze situatie en wij doen ons best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.
 
Francis en Henriette
Ilja Mooij en Sandra Tak 
 
 
 https://marken.praktijkinfo.nl/ 

Bron: Huisartsenpraktijk Marken, vrijdag 20 maart 2020

naar Marker Nieuws indexpagina