naar Marker Nieuws indexpagina
Toespraak burgemeester Heldoorn van Waterland
maandag 23 maart 2020
 
Bericht van burgemeester Heldoorn aan de inwoners van Waterland
Burgemeester Sicko Heldorn heeft voor de camera van Omroep PIM een toespraak gehouden met een boodschap voor alle inwoners van Waterland.
 
 De tekst van de toespraak luidt als volgt:

"Beste inwoners van de gemeente Waterland,

Drie weken geleden begon ik mijn werk als Burgemeester van uw gemeente Waterland.
Graag had ik met u kennisgemaakt bij evenementen en vieringen, huwelijksjubilea en kennismakingsgesprekken.
Nu vraagt het coronavirus ieders aandacht en ligt bijna alles stil.

Scholen zijn dicht. Café’s, dorpshuizen en sportvelden zijn gesloten. Alle evenementen, voorstellingen en bijeenkomsten zijn afgelast.
Van ons allen wordt terecht gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven.

De maatregelen van het kabinet zijn erop gericht het aantal besmettingen met het virus zoveel mogelijk te beperken.
Bij een epidemie als deze neemt de Rijksoverheid het voortouw. In onze regio, Zaanstreek-Waterland, stemmen gemeenten in overleg met de GGD en de Veiligheidsregio de vervolgmaatregelen op elkaar af.
Er is ook afstemming met de gezondheidssector, zoals de ziekenhuizen. Voor de te nemen maatregelen zijn de burgemeesters verantwoordelijk, onder leiding van de burgemeester van Zaanstad.

Wij informeren u steeds over de landelijke richtlijnen, waarover u ook via radio, televisie en vele media steeds wordt geďnformeerd. U kent ze allemaal!
Ik roep u op die maatregelen te volgen.
De meeste van onze inwoners doen dat ook!
Maar het werkt alleen als we het samen en allemaal doen.
Beste mensen, doe alsjeblieft voorzichtig. Blijf zoveel mogelijk thuis en houd afstand. Anderhalve meter afstand kan mensenlevens sparen!

Ik heb veel waardering voor de mensen die in deze moeilijke omstandigheden met extra risico’s hun werk doen zoals ziekenhuismedewerkers, ambulancepersoneel, huisartsen, thuiszorg medewerkers , politie- en brandweermensen en al die andere mensen die werken in vitale functies.
Dat scholen en kinderopvang voor noodopvang voor hun kinderen zorgen verdient ook veel waardering.

Voor ondernemers die hun bedrijven moeten sluiten en mensen die hun baan dreigen te verliezen is dit een drama, ondanks het begrip voor de maatregelen. Ik wens hen heel veel sterkte en hoop dat de nieuwe rijksmaatregelen enige steun kunnen bieden.

Het is een zware tijd, maar in de Waterlandse kernen zijn mensen er voor elkaar. We moeten hier met elkaar doorheen. Pas goed op elkaar en jezelf!"
 

Bron: Gemeente Waterland, maandag 23 maart 2020

naar Marker Nieuws indexpagina