naar Marker Nieuws indexpagina
EBS rijdt basisdienstregeling vanaf 26 maart in Waterland
 
Door de verscherpte maatregelen in de strijd tegen het coronavirus, in combinatie met stijgende ziekmeldingen onder OV-medewerkers, moet EBS opnieuw haar dienstregeling aanpassen. De aangepaste dienstregeling gaat in op donderdag 26 maart 2020 en is gebaseerd op de ‘zondagdienstregeling plus’.
 
De veranderingen in de dienstregeling in Waterland komen neer op een ‘zondagdienstregeling plus’. Dit betekent een dienstregeling conform de zondagsregeling. Om tegemoet te komen aan reizigers die op tijd op hun werk moeten zijn, begint deze dienstregeling wel eerder dan een normale
zondagdienst. Er zijn daarnaast extra ritten in de spits.
 
De belangrijkste wijzigingen
Voor de regio Waterland geldt dat de frequenties worden verlaagd en de vertrektijden zijn aangepast. Enkele buslijnen rijden niet. Alle plaatsen binnen de regio blijven bereikbaar met de bussen van EBS.
 
De R-net lijnen 301, 304, 307, 308, 312, 315 en 319 gaan in de spits iedere 20 minuten rijden en daarbuiten iedere 30 minuten. De tijden zijn aangepast om goed aan te kunnen blijven sluiten op metro 52.
 
Metro 52 (GVB) krijgt ook een andere dienstregeling en gaat overdag iedere 10 minuten rijden en ’s avonds iedere 15 minuten. Op zaterdag en zondag rijden de buslijnen naar Amsterdam Noord iedere 30 minuten.
 
Buslijnen richting Amsterdam Centraal
De R-net lijnen 305, 306, 314 en 316 gaan in de spits iedere 15 minuten rijden en daarbuiten iedere 30 minuten. Op de trajecten naar Middenbeemster/De Rijp (lijn 305) en Oosthuizen/Hoorn (314) wordt in de spits iedere 30 minuten gereden. Op zaterdag en zondag rijden de buslijnen naar Amsterdam Centraal iedere 30 minuten.
 
De volgende lijnen rijden niet: De nachtlijnen N01, N04, N10 en N14. De buurtbussen 413, 416 en 419. En de toeristenlijn 817.
 
Hier vindt u de basisdienstregeling die per donderdag 26 maart 2020 ingaat in Waterland. 
 
Handhaving onderlinge afstand
Door de richtlijnen die de overheid heeft uitgevaardigd, is het aantal reizigers in het openbaar vervoer de afgelopen tijd sterk gedaald. De noodzaak om ook in het openbaar vervoer een onderlinge afstand van 1,5 meter te handhaven, heeft bovendien consequenties voor het aantal reizigers dat per rit vervoerd kan worden. In overleg met andere vervoerders zijn hiervoor maatregelen getroffen.
 
Een ongewenst bijeffect van de maatregelen is dat opgemerkt wordt dat veel reizigers verzuimen om in- en uit te checken in de bus en op die manier zwartrijden. Hierdoor mist EBS inkomsten, boven op de inkomstenderving door de daling van het aantal reizigers. EBS doet dan ook, samen met de andere openbaarvervoerbedrijven, een dringend beroep op de reizigers: Betaal voor je reis!
 

Bron: EBS, woensdag 25 maart 2020

naar Marker Nieuws indexpagina