naar Marker Nieuws indexpagina
Heropenen milieustraat Monnickendam geen optie
Alle milieustraten in Nederland erg druk; ook die in Purmerend
 
Overal in Nederland worden afvalbedrijven en milieustraten de laatste weken geconfronteerd met veel bezoekers die hun grofvuil wegbrengen. De bewoners die noodgedwongen thuis werken zijn duidelijk aan de slag gegaan met opruimen en verbouwingen.
 
Hierdoor is het afvalaanbod explosief gegroeid terwijl de coronamaatregelen ook in de milieustraat juist allerlei beperkingen met zich mee brengen. De bezetting op de milieustraat is aangepast. Door de 1,5 meter afstand regel wordt maar een beperkt aantal bezoekers toegelaten, met als gevolg lange files en dus wachttijden. Als de omstandigheden dit toelaten worden deze maatregelen uiteraard ingetrokken maar hier is nog geen zicht op. Wij vragen u daarom om bij grote drukte om te keren en het een andere keer te proberen of om uw spullen tijdelijk thuis op te slaan.
 
Geen ideale situatie; vandaar de vraag van sommige bewoners om de milieustraat in Monnickendam te heropenen. Dat is absoluut geen optie, die milieustraat is ondertussen ontmanteld en als locatie veel te klein, de 1.5 meter afstand kan daar zeker niet gewaarborgd worden. Als we in deze coronatijd nog gebruik hadden moeten maken van deze milieustraat was hij noodgedwongen weken geleden al gesloten.
 
Het op korte termijn (2020) opzetten van een nieuwe milieustraat binnen de gemeentegrens is financieel en technisch niet haalbaar. Een positieve verwachting is dat het aanbod grofvuil binnen afzienbare tijd weer stabiliseert. Tevens kunnen inwoners nog altijd een beroep doen op de grofvuil-ophaalservice, na de aanmelding van uw grofvuil wordt het in uw buurt één keer per maand opgehaald. Breng uw grofvuil alleen naar de milieustraat Purmerend als het strikt noodzakelijk is, sla het thuis op totdat het wat rustiger wordt. Als u toch gaat houdt dan voorlopig rekening met langere wachttijden.
 
 GROFVUIL kunt u aanmelden via deze link   Afvalkalender 2020 'Grofvuil'  
Onderstaand een interview met wethouder Van de Weijenberg over Milieustraat door Omroep PIM
Interview : Patty de Jong / camera : Thomas de Groot

Bron: Gemeente Waterland, dinsdag 21 april 2020

naar Marker Nieuws indexpagina