naar Marker Nieuws indexpagina
Waterland waardeert handhavers & medewerkers buitendienst
 
Maandag 20 april jongstleden bracht Burgemeester Sicko Heldoorn gebakjes bij de handhavers en de medewerkers van de buitendienst van de gemeente. Hiermee wilde hij zijn waardering laten blijken voor het vele werk dat deze collega’s buiten verzetten. Terwijl iedereen het advies krijgt om zoveel mogelijk binnen te blijven, moeten zij juist hun werk op straat doen.
 
De zes handhavers van de gemeente hebben het de afgelopen weken extra druk gehad met het handhaven van de maatregelen voortkomend uit de noodverordening. De noodverordening heeft natuurlijk alles te maken met de bestrijding van de coronacrisis. Iedereen kent de belangrijkste maatregelen; houdt 1.5 meter afstand en groepen mogen niet groter zijn dan drie personen. Daarnaast had Waterland nog extra maatregelen zoals; tot en met dinsdag 28 april geen auto’s en motoren naar Marken en het afsluiten van de parkeerterreinen van Marken, Nes en Hemmeland.
 
Behalve het controleren op deze maatregelen werd er toezicht gehouden op de markt, winkels, organisaties, speeltuinen en plekken waar veel mensen bij elkaar komen. De handhavers hebben veel waarschuwingen uitgedeeld en afgelopen zondag ook 45 bekeuringen. Die waren voornamelijk voor voertuigen die het inrijverbod naar Marken negeerden.
 
De medewerkers van de buitendienst werken nu in ploegendiensten om er voor te zorgen dat ook zij zo min mogelijk buiten komen. Dit om het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden. Maar vanwege de afsluitingen moesten er juist extra veel verkeersborden geplaatst worden, hekken en andere wegversperringen. De gebakjes voor al deze collega’s waren dan ook meer dan verdiend.
 

Bron: Gemeente Waterland, dinsdag 28 april 2020

naar Marker Nieuws indexpagina