naar Marker Nieuws indexpagina
Kranslegging bij monumenten op Marken (video)
 
Dodenherdenking in coronatijd, dat is een herdenking met weinig tot geen aanwezigen. En zo verliep ook de traditionele 4 mei kranslegging op Marken, bij de twee gedenktekens nabij dorpshuis Het Trefpunt. Aanwezig waren alleen bestuursleden van de Christelijke Oranjevereniging 'Marken & Oranje' (COV).
 
De krans van de gemeente Waterland werd dit jaar niet door een lid van Burgemeester en Wethouders van Waterland gelegd, maar door twee bestuursleden van de Oranjevereniging op Marken. Vervolgens legden andere bestuursleden van de COV ‘poppie’ bloemstukken bij de gedenktekens ter nagedachtenis van de bemanning van een Britse bommenwerper die in 1943 neerstortte in het IJsselmeer, ter hoogte van de ‘Kuil van Marken’.
 
Tulpen
Nabij de gedenktekens stonden ook 30 emmers met ruim 2800 tulpen opgesteld. Deze waren aangeleverd door het Nationaal Comité 4 en 5 mei, omdat de twee gedenktekens waren aangemeld bij het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Om diezelfde reden kan er ook digitaal bloemen worden gelegd bij de twee gedenktekens.
 
Digitaal bloemen leggen
Marker Monument Engels Monument
 
Bestuur van de Christelijke Oranjevereniging 'Marken & Oranje'

Bron: PepProductions, maandag 4 mei 2020

naar Marker Nieuws indexpagina