naar Marker Nieuws indexpagina
Milieustraat Purmerend langer open
Vanaf maandag 18 mei geopend van 07:30 tot 15:15 uur; zaterdag gesloten
 
Vanaf maandag 18 mei is de milieustraat Purmerend gedurende werkdagen langer open. Goed nieuws voor alle bewoners van Waterland die in deze coronatijden opgeruimd hebben en graag hun grofvuil weg willen brengen.
 
Maandag t/m vrijdag van 7:30 t/m 15:15 uur aaneensluitend open. Zaterdags blijft de milieustraat Purmerend tot nader order nog gesloten, omdat medewerkers dan werken aan de afvalinzameling aan huis. Het blijkt lastig om op korte termijn meer medewerkers aan te trekken, er zijn al wel uitzendkrachten ingezet om de grote hoeveelheden afval te verwerken.  Het is echter moeilijk om goed gekwalificeerde medewerkers te werven met de combinatie van de nodige diploma’s zoals acceptatie KCA, heftruckchauffeur en milieustraatbeheer. 
 
Deze verruiming van de openingstijden is mogelijk omdat het ietsje rustiger wordt bij de Milieustraat, waardoor de handhaving van de coronamaatregelen voor bezoekers en medewerkers beter te doen is. De gemeente Waterland dringt al langer aan op verruiming van de openingstijden en zijn blij dat het nu gelukt is.
 
Coronamaatregelen blijven
Alle milieustraten in Nederland zijn druk geweest en werden geconfronteerd met hoge bezoekersaantallen. Dus blijft het dringende advies; ga alleen naar de milieustraat als het echt noodzakelijk is. De milieustraat is tijdelijk niet via de N244 bereikbaar. Ga bij grote drukte niet in de file staan, maar keer om en kom een andere keer terug of sla uw spullen tijdelijk thuis op. De hekken van de milieustraat sluiten echt om 15.15 uur, dus zorg ervoor dat u zeker een uur voor sluitingstijd aanwezig bent. Inwoners kunnen ook nog altijd een beroep doen op de grofvuil-ophaalservice in Waterland, die haalt uw grofvuil na telefonische aanmelding één keer per maand op. Zie www.waterland.nl/grofvuil.
 
 Pagina 'Milieustraat' van de gemeente Purmerend 

Bron: Gemeente Waterland, vrijdag 15 mei 2020

naar Marker Nieuws indexpagina