naar Marker Nieuws indexpagina
Succesvolle eerste Marker Lockdown Bingo
Vanuit ‘studio’ Land en Zeezicht aan de Havenbuurt
Presentator Eddy Schipper
Vrijdagavond was het rustig in de straten op Marken en daar was ook een goede reden voor. Vanuit ‘studio’ Land en Zeezicht aan de Havenbuurt werd de eerste ‘Marker Lockdown Bingo’ uitgezonden via YouYube, georganiseerd door de Marker Evenementen Stichting (MES).
 
Door de coronacrisis kon de MES geen evenementen meer organiseren en omdat ook een deel van de Marker sponsors het moeilijk hebben, omdat ze niet of minder kunnen ondernemen, werd een ‘online’ Bingo georganiseerd, die je thuis kon meespelen via YouTube. Vele prijzen waren geschonken, maar de MES heeft ook vanuit de verkoop van de bingokaarten prijzen aangekocht bij Marker winkeliers. En er was niet alleen een ‘normale’ bingo, maar ook een ‘Bingoplus’. Dit laatste betrof een loterij. Iedereen kon z’n bingo inleg verhogen en deed mee met deze verloting.
 
Presentator Eddy Schipper opende even na achten de ‘show’ en vertelde nog wat huishoudelijke mededelingen en toen kon de eerste ‘online’ bingo beginnen. Andere bestuursleden, op RIVM afstand, ondersteunden hem, met een Facebook redactie en het controleren van een bingo, welke via Whatsapp werd doorgestuurd en vervolgens gecontroleerd.
 
Er waren totaal vijf bingo rondes met twee prijzen per ronde. De eerste prijs kon gewonnen worden met een rij of een kolom en de tweede, een wat grotere prijs, kon gewonnen worden met een volle kaart.
 
‘Bingo Smikkelbox’
De gezamenlijke Marker horeca kon ook een graantje meepikken, door het aanbieden van een ‘Bingo Smikkelbox’, welke bestond uit warme & koude hapjes. Voor een leuk prijsje kon deze worden besteld en werd tijdens de bingo aan huis bezorgd.
 
Een geslaagde 'online' bingoavond voor de MES en de vele deelnemers op en buiten Marken en wat zeker een vervolg zal kunnen krijgen.

Terwijl Eddy de nummertjes voorleest, was de Marker horeca in de keuken bezig met de voorbereiding van de smikkelboxen.

Smikkelbox voor drie personen Smikkelbox voor twee personen
Bertus brengt een paar smikkelboxen weg
  De muziekredactie
Er is een bingo binnen gekomen  
    
de  Facebook redactie de  Facebook redactie
Nummers controleren

Na een bingo ronde, ging Eddy over naar de 'Bingoplus' en werd er een naam uit de glazen pot getrokken

   

Bron: PepProductions, vrijdag 15 mei 2020

naar Marker Nieuws indexpagina