naar Marker Nieuws indexpagina
OSV-topschutter Nicky Roele vertrekt naar S.V. Marken
OSV raakt topschutter Nicky Roele komend seizoen kwijt aan Sportvereniging Marken. De aanvaller gaat mee met zijn oud-trainer Ron van der Velde, waarmee Roele de laatste drie seizoenen een sterke band opbouwde.
 
De 31-jarige Roele was de afgelopen 26 jaar lid van de Amsterdamse club, waardoor hij het lastig vond de club vaarwel te zeggen. In februari zei hij in een interview met De Telegraaf nog in het verleden aanbiedingen te hebben gekregen van andere clubs, maar daarmee niets te doen. Nu neemt hij dus een ander besluit. “Toen Ron naar Marken ging, had ik eerlijk gezegd er nog niet over nagedacht om bij OSV weg te gaan”, vertelt Roele. “De afgelopen periode heb ik overwogen wat ik eigenlijk wil. Vervolgens heb ik een aantal keer met Ron gesproken, een trainer met wie ik het goed kan vinden. Door die gesprekken besloot ik naar Marken te vertrekken.” Eenvoudig was de keuze voor het kind van de club echter niet. “Ik vertel tegen iedereen van de club dat dit de moeilijkste voetbalbeslissing uit mijn leven is. Mijn gevoel zei mij echter dat ik toe was aan iets anders. Als ik iets wil, dan moet ik dat nú doen, want ik ben al 31 jaar. Daarom hoef ik niet te denken dat ik over twee jaar nog ergens eenvoudig aan de bak kom.”
 
Roele komt uit een paar zware maanden, want in december van afgelopen jaar constateerden de artsen voor de tweede keer kanker in zijn lichaam. Waar het vier jaar geleden nog over teelbalkanker ging, kwam de ziekte nu in zijn lymfeklieren terecht. Roele is de afgelopen maanden met bestralingen behandeld, wat behoorlijk zwaar voor hem was. “Op dit moment gaat het echter goed met mij. Ik heb een trainingsschema gekregen dat ik probeer te volgen. Dan train ik twee keer in de week, zodat ik weer fit kan worden. Dat was wel nodig.” De definitieve uitslag krijgt Roele pas in september. “Dat komt door de wachtlijsten op de scan. Ik voel me goed, en dat zegt mij momenteel het meest. Ik moet ervoor zorgen dat ik in augustus, als de trainingen weer beginnen, klaar ervoor ben. Ik ga dan wel naar Marken, maar dat betekent niet dat ik mezelf daar niet moet bewijzen.”
 
SV Marken eindigde afgelopen seizoen op de twaalfde plaats in de tweede klasse Zaterdag A. Met Van der Velde als nieuwe hoofdcoach hoopt de club volgend seizoen wat hoger te staan, zodat het degradatiespook ontlopen wordt. Het binnenhalen van Roele moet bijdragen aan deze doelstelling, omdat de aanvaller al jaren een garantie voor doelpunten is. “Het wordt lastig genoeg in de tweede klasse, maar we doen het goed als we in de middenmoot eindigen en meedoen in een periode. Ik ben voor de doelpunten gehaald, dus het liefst scoor ik volgend seizoen vijftien keer. Dan heb ik mezelf laten zien”, aldus Roele.
 
Tekst: Jordi Smit / Foto: HAV

Bron: Het Amsterdamsche Voetbal, dinsdag 16 juni 2020

naar Marker Nieuws indexpagina