naar Marker Nieuws indexpagina
Seizoensafsluiting ‘Popfabriek on the Road’ op Marken
 
Het pleintje achter dorpshuis Het Trefpunt aan de Kerkbuurt op Marken was zondagmiddag het toneel voor de seizoensafsluiting van ‘Popfabriek on the Road’. Drie jeugdbandjes, die in de oefenruimte van André Peereboom wekelijks mogen oefenen, gaven een mini concert. Elke dinsdag wordt er gerepeteerd in de oefenruimte onder leiding van bandcoach Laurens Tol van Muziekschool Waterland.
 
Bijna drie jaar geleden zocht Muziekschool Waterland een locatie op Marken, waar kinderen de kans krijgen om hun muzikale talenten te kunnen ontplooien onder de titel ‘Popfabriek on the Road’. André besloot om de oefenruimte en apparatuur belangeloos beschikbaar te stellen, zodat er gerepeteerd kon worden. Nu, bijna drie jaar later, zijn er inmiddels drie jeugdbandjes ontstaan die zondagmiddag hun kwaliteiten hebben vertoond, onder toezicht van ouders en enkele grootouders. Niet teveel publiek in verband met de RIVM maatregelen.
 
Subsidie Coöperatie Windenergie Waterland
André maakte tijdens de optredens van de gelegenheid gebruik om Coöperatie Windenergie Waterland (CWW) te bedanken. Een ingediende subsidie aanvraag voor de oefenruimte werd met vijfhonderd euro beloond en hij bedankte het CWW voor deze mooie bijdrage. Het bedrag wordt gebruikt voor onderhoud aan instrumenten en aanschaf van een keyboard.
 
Ondanks de onstuimige weervoorspelling vooraf is het weer enorm meegevallen. Veel wind maar daardoor konden de optredens buiten ‘gewoon’ doorgaan. Ook al kon er door ‘corona’ maar drie keer gerepeteerd worden, de optredens van de drie bandjes waren grandioos. Een ieder heeft genoten van de jonge Marker muzikanten. André wenste na het laatste nummer iedereen een hele fijne vakantie toe en hoopt alle muzikanten weer terug te zien aan het begin van het nieuwe seizoen in september.
 
Met dank aan André & Agnita Peereboom

Bron: PepProductions, zondag 5 juli 2020

naar Marker Nieuws indexpagina